Brasilian Paviljonki, EXPO 2015 – Milano, Italia

Maailman suurin kiipeilyverkko viihdyttää ja inspiroi

Maailmannäyttelyyn 2015 Brasilian hallitus toivoi paviljonkia, joka korostaisi Brasilian roolia yhtenä maailman suurimmista ruokatuottajista ja alleviivaisi tarvetta luonnon ja ihmiskunnan väliselle tasapainolle. Samalla paviljongin tulisi luoda katsojille sellainen ennennäkemätön show, jota he Brasilian kaltaiselta maalta ovat tottuneet odottamaan.

Arkkitehdin idea oli tuottaa kävijöille kokemus, joka välittäisi sanomaa brasilialaisista arvoista, sen maataloudellisista tavoitteista ja luonnosta. Työskennellessään yhteistyön ja verkostojen konseptien – ja yhteistyöverkostojen – parissa arkkitehti sopi KOMPANin kanssa 160-metrisen COROCORD-verkon toimittamisesta. Aaltomaisen rakenteen muodostavan verkon idea oli tuottaa kokemus tasapainosta, jota todella tarvittiin sillä kävellessä, juuri niin kuin luonnon kanssa toimiessa. Kävely verkolla 7 metrin korkeudessa aiheutti hämmästyttävän kellumisen tunteen, ja näin viihdytti ja inspiroi tuhansia ihmisiä jotka päivittäin vierailivat Brasilian paviljongissa näyttelyn aikana.

 

Arkkitehti Carmela Rocha Ateljee Marco Brajovicista kertoo, että projekti oli todella jännittävä, ja lisää: ”Tämänkaltaisen projektin kehittäminen oli hyvin haastavaa. Erityisesti mukana olleiden toimijoiden määrän ja monipuolisuuden vuoksi: insinöörejä, arkkitehteja, suunnittelijoita, tuottajia, asentajia ja muita, kaikki työskennellen yhdessä saavuttaakseen yhteisen tavoitteemme. Ja voin sanoa, että me teimme sen. KOMPAN on ollut ihannekumppani koko prosessin ajan, antaen meille paitsi toivotun lopputuloksen, myös merkittävän ammattitaitonsa sekä pitäen kirjaa prosessin etenemisestä. Olemme erittäin tyytyväisiä ja liikuttuneita tuloksesta: ihmiset todella pitävät hauskaa vuorovaikutuksessa Brasilian Paviljongin kanssa.”

Maailman suurin kiipeilyverkko viihdyttää ja inspiroi

Tästä verkosta tulikin maailman suurin kiipeilyverkko – tehden siitä melkoisen kokemuksen kaikenikäisille vierailijoille.

"Tämänkaltaisen projektin kehittäminen oli hyvin haastavaa. Erityisesti mukana olleiden toimijoiden määrän ja monipuolisuuden vuoksi: insinöörejä, arkkitehteja, suunnittelijoita, tuottajia, asentajia ja muita, kaikki työskennellen yhdessä saavuttaakseen yhteisen tavoitteemme. Ja voin sanoa, että me teimme sen."

Carmela Rocha

Arkkitehti

Atelier Marco Brajovic

, Milano 34236, Italy