Hämeenlinnan tori

Kaupungin nimen mukainen linnateemainen leikkipaikka

Hämeenlinnan torilla sijaitsevaa leikkipaikkaa lähdettiin toteuttamaan Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Hämeenlinnan kaupungin ja Hämeenlinnan kaupunkikeskustayhdistyksen yhteistyöhanke saatiin toteutettua rahankeräyksellä, johon osallistuivat keskustan alueella sijaitsevat yritykset. Linnateema oli Hämeenlinnan kaupungille luonnollinen valinta ja leikkivälineiden valintaan vaikutti myös KOMPAN-leikkivälineiden miljööseen sopiva ulkonäkö ja värimaailma sekä leikkivälineiden runsaat, eri-ikäisille sopivat leikkitoiminnot. Keskeisellä paikalla sijaitseva leikkipaikka on ollut paljon käytössä heti avajaisista lähtien.

Hämeenlinnan tori_Hämeenlinna_FI_PCM201700-CUSTOM_slide (2).jpg

Kompaktissa leikkipaikassa runsaasti leikkitoimintoja

Kompakti leikkipaikka pitää sisällään kaksi linnateemaista leikkivälinettä, joissa riittää puuhaa eri-ikäisille lapsille pitkäksi aikaa. Kaikilta tasoilta löytyy huvia, tarinoita, nurkkauksia ja sopukoita. Linnan etuvartiotorni vaijeriliu’ulla sekä Portinvartijan talo tarjoavat vaihtelevaa tekemistä fyysiseen ja sosiaaliseen leikkiin sekä mielikuvitusleikkeihin. Tutki alapuolella olevia vankityrmiä, sellejä ja luolia tai puolusta linnaa vallihaudan luona lohikäärmettä vastaan - vain mielikuvitus on rajana! 

Fyysinen

Sosiaalis-emotionaalinen

Kognitiivinen

Luova

Hämeenlinnan tori_Hämeenlinna_FI_PCM112800-CUSTOM_window_deck.jpg

Hämeenlinnan tori_Hämeenlinna_FI_PCM112800-CUSTOM_PCM201700-CUSTOM_Loop (2).jpg

Hämeenlinnan tori_Hämeenlinna_FI_PCM201700-CUSTOM_treasure chest (2).jpg

Yhteistyö KOMPANin kanssa sujui hyvin ja projektin aikataulussa pysyttiin, vaikka se olikin tiukka. Olemme leikkipaikkaan tyytyväisiä - se sopii hyvin torin ympäristöön ja on ollut paljon käytössä.

Susanna Lappalainen

Viheraluesuunnittelija, Hämeenlinnan kaupunki