Hilmantorin Robinia-laiva, Kalajoki

Merenrantakohteen vetonaulana suuri puinen leikkilaiva

Kalajoen hiekkasärkkien viereen Hilmantorille rantautunut uljas ja vankka robiniapuusta valmistettu Tutkimuslaiva vie niin pienet kuin isommatkin leikkijät mitä mielikuvituksellisimpiin seikkailuihin, jossa he voivat turvallisesti seilata läpi valtamerten ja tutustua uusiin mantereihin. Hilmantori on Kalajoen Hiekkasärkkien matkailun keskeisimpiä alueita ja näyttävä leikkilaiva valittiin torin vetonaulaksi, koska se sulautuu täydellisesti merenrantakohteen maisemaan: mereltä tuleva hiekkapuro laskee laivan vieressä olevan puun juurelle, joka luo vaikutelman siitä, että laiva on seilannut mereltä puroa pitkin ja rantautunut puun juurelle. 

Hilmantorin Robinia-laiva_Kalajoki_FI_NRO546 (2).jpg

Yksi väline, loputtomasti leikkimahdollisuuksia

Suuri Tutkimuslaiva vetoaa lasten tutkimisen ja seikkailun janoon. Laivassa on runsaasti erilaisia leikkiaktiviteetteja, jotka saavat lapset palaamaan siihen yhä uudelleen. Vaihtelevat kiipeily- ja ryömimistoiminnot sekä vakaalla että joustavalla alustalla kaltevilla, vaaka- ja pystysuunnassa olevilla köysillä ja lankkuilla motivoivat monenlaisiin fyysisiin aktiviteetteihin, jotka kehittävät motorisia taitoja, kuten tasapainoa ja ristikkäiskoordinaatiota sekä vahvistavat jalkojen, käsien ja keskivartalon lihaksia. Sekä kannen alla että päällä on paikkoja myös rauhallisemmille leikeille, ja elementit, kuten kiikarit ja tykit, kannustavat esittävään leikkiin, joka tukee kielen kehitystä sekä yhteistyötaitoja.

AESIR_PIECHART_FYYSINEN

AESIR_PIECHART_SOSIAALIS-EMOTIONAALINEN

AESIR_PIECHART_KOGNITIIVINEN

AESIR_PIECHART_LUOVA

Hilmantorin Robinia-laiva_Kalajoki_FI_NRO546_sand play_social.jpg

Hilmantorin Robinia-laiva_Kalajoki_FI_NRO546_social.jpg

Hilmantorin Robinia-laiva_Kalajoki_FI_NRO546_climb_social.jpg

Halusimme Hilmantorille vetonaulaksi yhden monipuolisen välineen. Päädyimme Robinia-laivaan, sillä sen materiaali robiniapuu ja laiva-teema sopivat hyvin merenrantakohteeseen. Lisäksi tuote on monipuolinen, haastava ja hieno. Käyttäjiltä olemme saaneet vain positiivista palautetta ja siitä on tykätty kovasti.

Pirkko Tanska

Ympäristösuunnittelija, Destia Oy

Tämän leikkikentän tuotteet