Kehittävää leikkiä: 3 tärkeintä osa-aluetta taaperoikäisen kehityksessä, joita voidaan tukea leikin avulla

Pienten lasten leikki on kannattava sijoitus. Tiesitkö, että lasten kehitykseen panostavissa yhteiskunnissa investoinnin tuotto on jopa yhden suhde seitsemään? Koska aivojen kasvu tapahtuu pääasiassa varhaisvuosien aikana, juuri silloin on paras tilaisuus tukea lapsen monipuolista kehitystä. Näitä 3 tärkeää osa-aluetta taaperoikäisen (1-4-vuotiaat) kehityksessä voidaan tukea leikin avulla.

1. Mielen ja kehon kehitys

Supervised-toddler_MSV_SaintCyprien_France_011_verkkosivut.jpg

Fyysiset harjoitukset ovat välttämättömiä taaperoiden kokonaiskehitykselle. Lasten on liikuttava, jotta he oppivat suhtautumaan heitä ympäröivään maailmaan ja ymmärtämään sitä. Karkeamotoriset taidot ja tilanhahmotuskyky harjaantuvat, kun taaperot liikkuvat erilaisten leikkialueiden läpi, ylös ja alas, asettuvat asioiden ylä- ja alapuolelle, kiipeävät yli ja ryömivät ali. Käsi-silmäkoordinaatio saa harjoitusta kosketeltavien ja liikuteltavien osien avulla.

2. Viestintä ja kielen kehittyminen

People_Moments_MSC5407P_003_verkkosivut.jpg

Aikuisen ja lapsen vuorovaikutus on ensiarvoisen tärkeää kielen kehitykselle. KOMPAN suunnittelee leikkivälineet tukemaan ja vahvistamaan eri-ikäisten välistä viestintää käyttämällä aiheita, jotka taaperotkin tunnistavat helposti. Kuvailu, nimeäminen, vertailu ja keskustelut luonnistuvat kuin itsestään.

3. Sosiaalinen kehitys ja ensimmäiset kaverisuhteet

Odense - Denmark PCM004 manipulative panels_verkkosivut.jpg

Tutkimuksissa on huomattu, että jo taaperoikäinen on sosiaalisesti aktiivinen, vaikka hän puhuukin vasta melko vähän. Taaperot keksivät ryhmäleikkejä, joissa he toistavat toistensa eleitä ja ääniä. Kun lapset näkevät toisensa jousikeinuissa tai keinumassa tai leikkivät pareittain tai ryhmissä, sosiaaliset kyvyt kehittyvät.

KOMPANin Moments Mini -tuotesarjan ulkoleikkivälineet on kehitetty juurikin taaperoikäisille alan johtavassa design-ohjelmassa. KOMPAN Play Instituten tutkimuksessa, jossa tarkasteltiin leikki-ikäisten ja alle kouluikäisten leikkimistä Mini-leikkivälineillä verrattuna leikkiin nurmikkokentällä, havaittiin, että leikkivälineet innostivat enemmän roolileikkiin, niillä leikittäessä käytettiin monimutkaisempaa kieltä ja niistä oli eniten hyötyä hitaammin kehittyneille lapsille.

Tutustu aiheeseen ja Moments Mini -tuotesarjaamme tarkemmin lataamalla kuvastomme.

Lisätietoja:

Kai Kulovaara, aluemyyntipäällikkö Lounais-Suomi, KOMPAN Suomi Oy, puh. 0445685935, s-posti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Riku Johansson, aluemyyntipäällikkö pääkaupunkiseutu, KOMPAN Suomi Oy, puh. 0407799081, s-posti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Mikko Lahtinen, aluemyyntipäällikkö Keski-Suomi, KOMPAN Suomi Oy, puh. 0503072599, s-posti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Saku Niemi, aluemyyntipäällikkö Pohjois-Suomi ja Pohjanmaa, KOMPAN Suomi Oy, puh. 0503395438, s-posti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sauli Sivonen, aluemyyntipäällikkö Itä-Suomi, KOMPAN Suomi Oy, puh. 0503792838, s-posti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hyvin suunnitellussa taaperoikäisen leikkivälineessä on tilaa ja toimintoja rinnakkaisleikille.

Related News