Keitä me olemme

KOMPANin tarkoitus on auttaa asiakkaitamme terveempien ja onnellisempien yhteisöjen luomisessa, ja o

KOMPANin tarkoitus on auttaa asiakkaitamme terveempien ja onnellisempien yhteisöjen luomisessa, ja olemme tehneet sitä jo vuodesta 1970 lähtien.

KOMPANin alku 

KOMPANin perusti taiteilija Tom Lindhardt, joka aloitti veistosten suunnittelun vuonna 1970. Kun Tom huomasi, miten paljon lapset rakastivat leikkiä hänen taiteensa ympärillä, hän päätti alkaa suunnitella heille leikkiveistoksia.

1970-luvulla suuren elämäntapamurroksen vallitessa yhä useampi valitsi kaupunkiasumisen maaseudulla asumisen sijaan. Kaupungistuminen pakotti arkkitehdit suunnittelemaan isoja ja usein nimettömiä sosiaalisen asumisen alueita. Tom huomasi, että ympäristöstä puuttui täysin värit ja muodot, joten hän ryhtyi tekemään pyöreitä ja värikkäitä leikkiveistoksia, joita lapset voisivat käyttää asuinalueilla suunnistaessaan. Veistokset antoivat alueelle omaperäisyyttä ja identiteettiä sekä lapsille jotain millä leikkiä. 

Nyt 50 vuotta myöhemmin KOMPAN näyttää edelleen suuntaa ja ohjaa lapsia elämän ensimmäisten, hauskojen vuosien läpi tuoden samalla lapsille erikoisia ja erilaisia välineitä leikkimiseen.

Kaunista ja ajatonta muotoilua 

Tom käytti paljon aikaa saadakseen leikkivälineistä täydellisiä. Hän halusi muotoilun säväyttävän ja ihastuttavan ajattomalla tyylillään. Hänen ensimmäinen tuotteensa, Kana-jousikeinu, on vielä tänäkin päivänä ikoninen, moderni klassikko. 

Tämä filosofia suunnitella kauniita ja ajattomia leikkivälineitä on edelleen osa DNA:tamme.

Tämän jälkeen KOMPAN on jatkuvasti keksinyt uutta ja luonut:

  • jousikeinukonseptin,
  • värikkäät leikkimökit,
  • kolmiulotteiset köysirakennelmat,
  • 360-asteiset leikit,
  • vapaaseen leikkiin perustuvat modernit leikkipaikat ja välineet kuten Supernovan,
  • leikkiarvoon perustuvat teemaleikit,
  • uudenlaiset puiset ja luonnolliset leikkivälineet sekä
  • ulkokuntoiluvälineet säädettävillä vastuksilla. 

Haluamme antaa asiakkaillemme kauniita leikkialueita, jotka viihdyttävät vielä vuosikymmenienkin jälkeen.

Keitä me olemme
Keitä me olemme

Kehittävä leikki ja liikunta 

Kaupungistumisen mukana yhä useampi kotiäiti siirtyi työmarkkinoille. Tämä tarkoitti sitä, että yhä useampi lapsi aloitti päiväkodin, samalla tuoden heille paineita kehittyä sekä fyysisesti, sosiaalisesti, kognitiivisesti että luovasti. Sen vuoksi KOMPAN perusti leikkiin erikoistuneen asiantuntijakeskuksen, KOMPAN Play Instituten, keksimään tuotteita, jotka edesauttaisivat lasten oppimista. Abstraktit teematuotteet, kuten Moments Story Makers kasvattavat lasten mielikuvitusmaailmaa luoden roolileikkejä ja kehittäen sosiaalisia taitoja. 

Tämä filosofia näkyy myös nimessämme. "Kompan" tulee tanskan kielen sanasta, joka tarkoittaa kumppania ja pitkäaikaista ystävää. Leikkikentän tulisi olla lapsen matkakumppani koko kehityksen ajan. KOMPANilta löytyy myös Sport & Fitness Institute, joka tekee töitä yliopistojen kanssa suunnitellakseen ja tehdäkseen välineitä, joilla on positiivinen vaikutus käyttäjien fyysiselle hyvinvoinnille. Terveemmät yhteisöt ovat taloudellisesti vakaampia ja ympäristöystävällisempiä. Ulkokuntopyörään käytetty veroraha vähentää jonoa lääkärin odotushuoneessa. 

Puoli vuosisataa myöhemmin olemme maailman johtava leikki- ja liikuntavälineiden toimittaja

Suunnittelemme, valmistamme ja asennamme joka kuukausi yli 1000 leikki- tai liikuntapuistoa yli 90 maassa - näistä 30 maata tekee niin oman suoran toiminnan kautta ja loput huolellisesti valittujen laadukkaiden toimijoiden ja yhteistyökumppaneiden kautta. Se tarkoittaa yhtä asennusta 44 minuutin välein. Koska KOMPANilla on perheomistus yhteistyössä 60 ylimmän johtajan kanssa, voimme tehdä parhaita mahdollisia pitkäaikaisia päätöksiä käyttäjillemme, asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja työntekijöillemme kehittääksemme ja tukeaksemme palvelemiamme yhteisöjä.

Katso lisätietoja tästä linkistä

KOMPAN_worldmap_2019.jpg