Kestävyys

Välitämme lapsista. Välitämme heidän tulevaisuudestaan.

Leikitään ympäristöystävällisesti.

Mietimme jatkuvasti keinoja ympäristöjalanjälkemme pienentämiseksi valoisamman tulevaisuuden puolesta.  

•Hankinnoissamme pyrimme aina käyttämään kestäviä resursseja tai kierrätysmateriaalista valmistettuja raaka-aineita.
 
•Tuotantoprosessissamme syntyy vain vähän jätettä, ja kierrätämme kaiken. Kaikkein tärkein tavoitteemme on se, että leikkivälineemme ovat sataprosenttisen turvallisia.
 

TURVALLISET MATERIAALIT

Hyvä leikkipuisto on vuorovaikutteinen. Sellainen, jossa lapset hyppivät ja liukuvat, jota he koskettavat ja potkivat, ja jota he saattavat jopa pussata tai nuolaista. Siksi kaikkien pintojen on oltava turvallisia. Ulkoleikkipuistoja koskevien pakollisten standardien lisäksi leikkivälineemme ovat myös EN 71-3 -lelustandardin mukaisia tiettyjen aineiden siirtymisen osalta.

KESTÄVÄSTI KASVATETTU PUU 

Robinia on erittäin satoisa puu. Se on vahvaa ja kasvaa nopeasti, joten se sopii erinomaisesti puutuotteisiimme.

Käyttämämme robiniapuu on peräisin eurooppalaisilta metsätiloilta ja luonnonmetsistä, joita hoidetaan vastuullisesti ja kestävästi.

Käytämme myös muita FSC®-sertifioituja puulajeja.

EI JÄTETTÄ 

Materiaalien käyttö on optimoitu tuotannossa, ja kaikki jäljelle jäävä kierrätetään. Esimerkiksi paneelien leikkausprosessia ohjataan tietokoneella jätemäärän minimoimiseksi.

Nämä jätteet, kuten myös kaikki ylijääneet muovinpalat ja sahanpurut, kerätään ja kierrätetään.

KIERRÄTYSMUOVI 

KOMPANin HDPE-muovista valmistetuilla EcoCoreTM-paneeleilla on monia käyttökohteita leikkipuistoissa ja ulkokuntoilupaikoilla. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi laidoissa, katoissa ja istuimissa.

EcoCoreTM on erittäin kestävä ja ympäristöystävällinen paneeli, joka voidaan kierrättää käytön jälkeen, ja sen ydin on valmistettu sataprosenttisesta kierrätysmateriaalista.

CSR-RAPORTTI

KOMPAN tukee YK:n globaalin sopimuksen kymmentä periaatetta ympäristön, ilmaston, sosiaalisten, ihmisoikeuksien ja korruption vastaisen toiminnan osa-alueilla.

Tässä vuosittaisessa edistymistä koskevassa tiedonannossa kuvaillaan toimintaamme parantaaksemme Global Compactin ja sen periaatteiden integrointia jatkuvasti liiketoimintastrategiaamme, kulttuuriimme ja päivittäiseen toimintaamme.

Lue koko raportti KOMPANista (pdf)

KIERRÄTYSPUU 

MUGA-monitoimikentissä käytetään puu-muovi-komposiittipaneeleja. Ne on valmistettu kierrätyspuusta ja HDPE-muovista.

Ympäristöystävällisyytensä lisäksi paneelit näyttävät puulta, ovat erittäin kestäviä eikä niitä tarvitse koskaan maalata tai käsitellä öljyllä.