Kööpenhaminan eläintarha

Ikonisen leikkipaikan Robinia-muodonmuutos 

Vaatii rohkeutta korvata jotain suuresti rakastettua jollain aivan uudella. Juuri näin tapahtui Kööpenhaminan eläintarhassa perinteiselle leikkikentälle. Tuloksena on uusi vetonaula, joka on suositumpi kuin koskaan, ja joka ei kilpaile, vaan täydentää, tärkeintä nähtävyyttä eli eläimiä. Uusi luonnonmukainen Robinia-leikkipaikka on niin suosittu, että aukioloaikoja on pidennetty ja liikevaihto lippu- ja kioskimyynnin osalta on kasvanut huomattavasti. Hyvä puoli on myös siinä, että vanhemmat voivat rentoutua kahvikupin äärellä pitäen lapset aina näköetäisyydellä.

Kaikki kehittymistä varten

Koko eläintarhakokemus koskee oppimista ja kehitystä. Robinia liukumäkiä, spinnereitä, parcourratoja ja paljon muuta sisältävällä leikkipaikalla painopiste siirtyy katselusta ja tarkkailusta tekemiseen. Lapset pääsevät touhuamaan Robinian keikkaavalla vesikourulla, jossa on kaksi loiskepöytää. Hiekka ja vesi ovat yksinkertaisia materiaaleja, jotka ruokkivat kaikenikäisten lasten mielikuvitusta ja luovuutta. Hiekan eri tekstuurit yhdistettynä vesileikkiin tekevät leikistä hauskaa ja luovaa tuntikausiksi.

Läheisten eksoottisten eläinten äänet ja hajut saavat mielikuvituksen laukkaamaan villinä.

Kokonaisuus on pitkälti näiden aistien laajennus, joka on luonnollinen yhdistelmä jännittäviä Robinia-puurakennelmia ja toimintoja sekoitettuna ripaukseen todellisuutta mutaan jätetyllä Land Roverilla.

Fyysisyyttä kehittävä

Emotionaalisuutta kehittävä

Kognitiivisuutta kehittävä

Luovuutta kehittävä

Kuuntele mitä sanottavaa lapsilla on

On aika kuunnella todellisten leikkiasiantuntijoiden eli lapsien rehellinen mielipide. Istuimme alas muutaman iloisen lapsen kanssa saadaksemme heidän alkuperäisen palautteensa uudesta leikkipaikasta. Vaikuttaa siltä, että he ovat oikein tyytyväisiä. 

Lisätietoja luovasta prosessista 

Leikkikentän toteuttaminen vaatii paljon luovaa ajattelua. Erityisesti silloin, kun olet korvaamassa vanhaa, ikoniseksi muodostunutta ja paljon pidettyä leikkipaikkaa, joka on ollut pystyssä iät ja ajat. Kuuntele, mitä arkkitehdillä on sanottavanaan Kööpenhaminan eläintarhan mielenkiintoisesta Robinia-projektista. 

Lapset ovat haltioissaan, ja he ovat todellakin tärkeimpiä asiakkaita tässä suhteessa.

Christian Higraff

Kaupallinen johtaja, Kööpenhaminan eläintarha

Kööpenhaminan eläintarha

Zealand, Kööpenhamina , Tanska