Leikkivälinesarjat ja leikkikeskukset


Leikkikeskukset määrittelevät leikkipuiston ja antavat sille luonnetta ja yksilöllisyyttä toimien leikkipaikan keskipisteenä.  Niiden vaihteleva, kohderyhmän ikään suunniteltu muotoilu, ideat ja konseptit heijastavat leikkiympäristöjä, joita tarvitaan lasten viihdyttämiseen aina taaperoista teini-ikäisiin asti. Jokainen leikkikeskus viestii hauskuudesta aina selkeistä ja mutkattomista Simply Play -leikkitorneista kiemurteleviin Elements-leikkikeskuksiin, uljaisiin linnoihin ja laivoihin, H.C.Andersenin inspiroimiin Smart Playground -välineisiin ja futuristisiin BLOQX:eihin ja Galaxy-rakenteisiin. Ja jotta hauskuutta varmasti olisi riittävästi, uusi Jättien tuotesarjamme sisältää jännittäviä teemoitettuja megaleikkirakenteita.

Klikkaile alta tutustuaksesi leikkikeskuksiin, jotka herättävät parhaiten huomiota ja ihastusta seuraavassa leikkipuistossasi.


Laaja valikoima leikkikenttien klassikoita

KOMPANin leikkikeskukset kattavat hyvin laajan kirjon, joka on jopa laajempi kuin mitä tässä on esitelty. Tämä johtuu siitä, että jokainen leikkikeskus on täysin räätälöitävissä, avoin henkilökohtaisille valinnoille ja mukauttamiselle. Useat tuotteet, kuten Jätit, linnat ja laivat, voivat auttaa luomaan vakiintuneen yhteyden alueelle tai voivat olla kuin Story Makers kertoen tarkan tarinan. KOMPAN-tuotteiden kehittäminen ei lopu silloin, kun ne päätyvät esitteisiin, vaan niitä kehitetään jatkuvasti maksimoimaan kaikki tarpeet ja niiden tuoman arvon.

 

Onko koossa ja korkeudessa rajoituksia?

Koolle asetettuja rajoja voi kuvata yhdellä sanalla: turvallisuus. Uusi Jättien tuotesarjamme tarjoaa kolmikerroksista jännitystä kiipeilyyn, mutta jopa yhdeksän metriä korkeassa rakennelmassa lapsia turvaavat läpinäkyvät paneelit ja tasot, jotka on jaettu niin, että kaikki putoamiset ja kaatumiset jäävät lyhyiksi. Korkeat liukumäet alkavat alaspäin kiemurtelevina tunneleina.

 

Miksi värit ovat niin tärkeitä leikkipuistoissa?

Värit ovat hiljaista viestintää. Ne puhuvat meille kaikille kertomalla niin vaaroista kuin iloista. Vauva tunnistaa värit vasta noin kahdeksan kuukauden ikäisenä, ja siitä lähtien väreillä on tärkeä rooli heidän kehityksensä kannalta. Vauvoja vetää puoleensa kirkkaat päävärit. KOMPANin perustaja, taiteilija Tom Lindhardt, käytti varhaisissa töissään laajasti keltaista, sinistä ja punaista, mutta vältteli vihreää, koska hän uskoi, että sitä oli jo leikkipuistojen ympäristössä.

 

Kuinka tärkeää leikki on lapsen kehitykselle?

Leikkikenttien arvoja ja ominaisuuksia koskevista kysymyksistä mikään ei ole olennaisempi kuin se, mitä ne tekevät lapsen kehityksen hyväksi. Alan johtavana valmistajana KOMPAN perusti 1980-luvulla oman tutkimusryhmän, KOMPAN Play Instituten, selvittämään, kuinka saada kaiken irti leikkikokemuksesta sosiaalisen ja fyysisen kehityksen kannalta. Leikki saattaa tuntua viattomalta harrastukselta, mutta se on välttämätöntä viestintätaitojen ja motoristen taitojen kehittymisen kannalta, opettaen lapsia jakamaan ja pyrkimään saavutuksiin. Jokainen leikkipaikka, jossa ei oteta täysin huomioon kaiken ikäisten ja kykyisten lasten mahdollisuuksia, on hukkaan heitetty mahdollisuus elämässä.