Luonnonmukaiset leikkivälineet


Luonnonmukainen leikkipuisto - tutustu luonnonmukaisiin leikkivälineisiimme

Luonnonmukaisten leikkivälineiden tuotekategoriaamme hallitsee yhdellä sanalla sanottuna Robinia. Käytämme tarvittaessa muitakin lehtipuita ja mäntyä, mutta uuden Robinia-lähetyksen saapuminen Brnon tehtaallemme on aina jännittävä hetki. Se johtuu siitä, että Robiniaa on mukava työstää. Sen vahvuus piilee sen syissä, ja jokaisen puun syyt määrittelevät, miten käytämme kyseistä puupalaa. Se puolestaan palkitsee meidät kaikki tehden jokaisesta Robinia-rakenteesta ja sen toiminnosta yksilöllisen - jokainen linna kertoo erilaisen tarinan, jokainen leikkirakenne tarjoaa ainutlaatuisia haasteita.

Ympäristöystävällinen eurooppalainen Robinia on enemmän kuin pelkkä komponentti. Lujuutensa, kestävyytensä ja potentiaalinsa ansiosta se toimii luonnonmukaisten leikkivälineidemme keskiössä kylistä, keinuista ja kiipeilyvälineistä laivoihin, linnoihin ja leikkiveistoksiin. Robinia-jousikeinut ovat jousikeinuperheemme paranneltuja versioita.


Osana ympäristöjalanjälkeämme käytämme Robiniaa monissa jo olemassa olevissa suosikkituotteissa, kuten keinuissa ja kiipeilyvälineissä. Se sopii täydellisesti myös hiekka- ja vesileikkivälineisiin. Käytämme sitä sen vahvuuden ja lempeän ulkomuodon vuoksi myös esteratavälineissä tehdäksemme niistä haastavia, muttei pelottavia. 

Matkasi luonnonmukaisten leikkivälineiden maailmaan alkaa täältä.

 

Mitkä kestävät kauemmin, keinotekoiset vai luonnolliset materiaalit?

KOMPANin välineiden kohdalla molempien materiaalien tulisi kestää koko leikkipuiston eliniän, mikäli niitä on hoidettu asianmukaisesti. Robiniapuulle annamme 15-vuoden takuun. Ainoa ero on, että keinotekoisella Ecocore™:lla on elinikäinen takuu ja se näyttää yhtä hyvältä 10 000 päivän jälkeen kuin ensimmäisenä päivänä, kun taas puu kypsyy ja voi näyttää kutsuvammalta iän myötä.

 

Mikä on Robinia?

Robinia on puu, joka antaa kaiken. Se täyttää maaperän typellä, palaa kuin hiili, toimii harvinaislaatuisen hunajan lähteenä ja on yksi tiheimmistä ja monipuolisimmista puista. Se on myös ympäristöystävällinen materiaali. Se on kotoisin Yhdysvaltojen itäosasta, jossa sitä kutsutaan valeakaasiaksi. Ranskan kuninkaan puutarhuri toi sen Eurooppaan vuonna 1602. Kyseinen puu seisoo edelleen Square Viviani -puistossa Pariisin keskustassa. Robiniapuuta kasvaa nykyään ympäri maailmaa. Euroopassa se on kaikista satoisinta Saksassa, Romaniassa ja Tšekissä. KOMPAN on valinnut sen materiaaliksi, koska se tuo jokaiseen välineeseen lujuutta, kestävyyttä ja yksilöllisyyttä.

 

Minkälaista jälkihoitoa Robinia vaatii?

Me KOMPANilla annamme luonnon kulkea omaa polkuaan. Yleensä se lisää välineisiin "luonnetta" - puun syyt ja oksat ovat osa sen vetovoimaa - mutta siinä vaiheessa, jos luonnollinen kehitys saattaa vaarantaa rakenteen turvallisuuden, takuu astuu voimaan.