Robinia-keinut


Uudenlaiset klassikot puusta

Keinu on klassinen leikkipuistojen ikoni. Se luo välittömän mielikuvan, mutta joka on nykyään avoin modernille tulkinnalle. Keinu ei ole enää vain pala puuta, joka on kiinnitetty vaakasuoraan tankoon kahdella köydellä. Keinut eivät nykyään ole vain yksinään käytettäviä, vaan pesäistuimet ja heilurikeinu avaavat oven yhteisölliseen hauskanpitoon olemalla joko samalla istuimella tai keinurungossa, johon voi liittää käytännössä niin monta keinuistuinta kuin haluaa. KOMPANin vitoskeinu tuo hieman taas erilaisen näkökulman klassikkoon viisikulmion muotoisella rungolla, mikä tarkoittaa, että lapset voivat keinua sisään- ja ulospäin keskustasta ja toisiaan kohti tai päinvastoin.

Robinian mukaanottaminen keinuihin "pehmentää" niiden ulkoasua, ja yhdistää leikin luontoon. Kinuminen on luonnollista lapselle ja osa lapsen kasvua. Se kehittää tasapainoa, koordinaatiota ja tilanhahmotuskykyä. Nämä motoriset taidot ovat ratkaisevan tärkeitä, jotta pystyy arvioimaan etäisyyksiä tarkasti, liikkumaan liikenteessä turvallisesti ja istumaan paikallaan koulussa. Pyörivä liike auttaa tasapainottamaan aivojen neurologista aktiivisuutta, ja tämä liittyy käsitykseen siitä, että lapset nukkuvat paremmin keinuttuaan keinulla.


Keinu on yksi leikkipaikan suosituimmista toiminnoista - ei ole harvinaista, että lapset viihtyvät keinussa 20, 30 tai jopa 40 minuuttia. Lapsi kehittyy keinun mukana. Alkaen vauvalle turvallisesta suljetulla istuimella keinumisesta aikuisen työntäessä itsenäiseen yksin keinumiseen ja toveruutta vahvistavaan yhdessä keinumiseen linnunpesäkeinussa tai heilurikeinussa.

Robinia on KOMPANin luonnonmukaisten leikkivälineiden ensisijainen materiaali. Kotimaassaan Yhdysvalloissa se tunnetaan nimellä Black Locust, ja tämä nykyisin mannertenvälinen kasvi on tuotu Eurooppaan hieman yli neljä vuosisataa sitten.

Robiniapuu on luonnon upein aikaansaannos. Puuna se menestyy kaikilla tasoilla. Se kasvaa huonoissa maaperissä, se tuottaa typpeä maahan auttaen muita kasveja, sen kukat toimivat Acadia-hunajan lähteenä, sen lehdet sitovat itseensä hiilidioksidia. Se mukautuu hyvin kaupunkialueille kaunistaen monia bulevardeja ja katuja. Kun se kaadetaan puutavaraksi, kanto uudistuu ja kasvaa nopeasti takaisin. Se on erittäin ympäristöystävällinen. Puu on hienosyistä, vahvaa ja kestävää - täydellinen materiaali leikkivälineisiin.

 

Miten pääsen alkuun?

Sopivien tuotteiden löytäminen laajasta valikoimasta on suunnittelun lähtökohta. Kannattaa myös tutustua upeisiin leikkipuistoihin, joita olemme toteuttaneet ympäri maailmaa. Asiantunteva ja kokenut tiimimme voi auttaa muuttamaan toivelistasi ainutlaatuiseksi ulkotilaan sopivaksi ratkaisuksi. Ota rohkeasti yhteyttä missä tahansa kysymyksissä tai pyytääksesi tarjouksen.

 

Voiko kaikkia keinuistuinmalleja yhdistää?

KOMPAN on suunnitellut yhden ja monen käyttäjän istuimet taaperoille ja vanhemmille lapsille. Kaikkia istuimia voidaan yhdistää keinuihin keinuosio kerrallaan.

 

Onko puutolppiin mahdollista saada teräsankkurit?

Kyllä, KOMPAN on suunnitellut teräsankkurin, joka nostaa puuta maanpinnasta.