YKSITTÄISET LEIKKIVÄLINEET


Yksittäisiin leikkivälineisiin sisältyvät liukumäet, keinut, jousikeinut ja keinulaudat. Ne ovat leikkipuistojen klassikoita, jotka seisovat yksin, mutta tekevät yhdessä leikkipuistosta kokonaisen - ilman niitä leikkipuisto ei olisi täydellinen.

KOMPAN on ollut leikkipuistojen suunnittelun eturintamassa jo puolen vuosisadan ajan. Siitä lähtien, kun onnekkaan havainnon myötä kaupunkitaiteesta tuli leikkielementtejä, suunnittelutiimimme ja käyttäytymistieteilijämme ovat jatkuvasti nostaneet rimaa korkeammalle leikkipaikan tuottaman ilon ja hyödyn osalta. Ikoninen Kana-jousikeinu aloitti vallankumouksen, joka ei ole vieläkään päättynyt. Nykypäivänä leikkipuistot ovat vaikuttavia teemoiltaan ja monipuolisuudeltaan, mutta nämä yksittäiset leikkivälineet ovat niitä, jotka voivat herättää kipinän leikkiin tai tuoda viimeisen silauksen leikkipaikalle.

Tutustu yksittäisten leikkivälineiden valikoimaamme alla olevien kategorioiden kautta - Let's Play. 


Laaja valikoima leikkipuistojen klassikoita

KOMPANin yksittäisten leikkipuistovälineiden valikoima tarjoaa kokonaisen leikkimahdollisuuksien maailman. Jokainen leikkitoiminto antaa lapselle mahdollisuuden itsensä kehittämiseen. Karusellit ja muut pyörivät leikkivälineemme kehittävät lasten tasapainoa, lihasvoimaa ja luuntiheyttä.

KOMPANin teemaleikkivälineet rohkaisevat lapsia esittävään leikkiin, joka tukee kielitaidon ja kognition kehitystä. Luovat hiekka- ja vesileikit tuovat tunteen saavutuksesta, kun taas köysiradalla oman vuoron odottaminen jonossa seisten ennen jännittävää liukua opettaa kärsivällisyyttä ja oikeudenmukaisuutta.

 

Kuka keksi Kana-jousikeinun?

Tom Lindhardt keksi Kana-jousikeinun vuonna 1972. Se oli KOMPANin yksi ensimmäisistä leikkikenttäinnovaatioista. KOMPAN on maailman johtava leikkipuistovälineiden valmistaja, jonka pääkonttori on Tanskassa. Tukevasti maahan kiinnitetyn jousen ansiosta Kana-jousikeinu oli ensimmäinen vaihtoehto keinulaudalle sillä erolla, että siinä pystyi kiikkumaan itsenäisesti. Sittemmin jousikeinujen valikoimaan on tullut yksi 30 vaihtoehtoa. 

 

Mikä on paras alusta leikkipaikoille?

Joskus aikoinaan keinujen ja liukumäkien alla oli vain betonia tai soraa. Nykyisin on saatavilla monia erilaisia turva-alustavaihtoehtoja, joilla kaikilla on omat hyvät puolensa, mutta joillakin myös puutteensa. Hiekka ja puuhake ovat edullisia vaihtoehtoja, mutta alttiita eläimien aiheuttamille epäpuhtauksille eivätkä ne ole pyörätuoliystävällisiä. Turvasora on kestävä, mutta armoton materiaali, ja siinä on kumitettuja vaihtoehtoja. Turvallista KOMPANin Flexotop-turva-alustaa on saatavilla 24 värissä, jolloin suunnittelijat voivat tehdä pinnoille toimintoja ja kuviointeja, kuten polkuja ja lampia, jotka lisäävät leikkiarvoa ja herättävät lasten mielikuvituksen.