Taaperoiden leikkiasemat


Leikki on lapsen työtä

Uteliaisuus on taaperoiden tiedonhaluisen mielen liikkeellepaneva voima. "Älä koske"-käskyjen maailmassa mahdollisuus päästä käsiksi isoon rattiin, rattaisiin ja nuppeihin on kallisarvoista - ja siihen taaperot tarttuvat mielellään.

KOMPANin taaperoasemat kuvaavat tosielämän ympäristöjä kodista ja puutarhasta kasvihuoneeseen ja kukkakauppaan, joissa taaperot pääsevät matkimaan äitiä ja isää työpajassa ja keittiössä. Ne ovat ikätasolle sopivassa koossa ja täynnä leikkitoimintoja. Taaperoasemat ovat avoimia molemmilta puolilta ja niiden luukut ja ovet tarjoavat mahdollisuuden esittävään roolileikkiin. Niitä ei ankkuroida maahan, joten aikuisten on helppo siirtää niitä sisälle tai ulos - ja viedä jotain tuttua uuteen ympäristöön.

Ensimmäinen askel inspiroitumiseen on klikata alla olevaa tuotetta.

7 Product(s)
Punaisena, vihreänä ja keltaisena saatavilla oleva leikkituoli on muotoiltu niin, että niitä voi koota yhteen kuin palapelin paloja. Lisäksi leikkituoli mahtuu valvottuihin oloihin tarkoitettujen leikkivälineiden aukkojen läpi. Leikkituoli sopii hoitajan tai lapsen istuimeksi. Tuolia voi...
Details

Koti ja puutarha säilyttää vetovoimansa. Teemat ovat tunnistettavia ja lähellä taaperon maailmaa. Puutarha-puolella on ovikello, lippu, joka voidaan nostaa ylös ja alas, postilaatikko, urassa siirreltävä leikkipallo, vihreä läpinäkyvä kurkistusaukko ja ruukku, jonka voi irroittaa sen telineestä.

...
Details

Työpaja ja Verstas on lasten kestosuosikki. Työpajan puolella on mittari rengaspaineiden tarkistusta varten, soitettava kutsukello, paikka auton avaimille huoltoon jätettäessä ja tietenkin polttoainepistooli. Verstaan puolella ohjauspyörä auton testaukseen ja hammasrattaita sivutasolla. 

Tälle

...
Details

Kauppa- ja keittiöteemaleikit kiinnostavat etenkin vähän isompia lapsia. Muodot ovat tunnistettavissa ja lähellä lasten omaa maailmaa. Ruoan laitto ja myyminen ovat parhaiden mielikuvitus- ja roolileikkien joukossa. Esineitä voi mitata seinää vasten senttimetreinä tai tuumina. Kaupan puolella on

...
Details

Tämä leikkiväline innostaa rooli- ja rakenteluleikkeihin. Hyväntuuliset kukat, neliapilat ja linnut täydentävät koristeellista teemaa. Siniset ja läpinäkyvät putket sopivat hyvin rakentelu- ja sääntöleikkeihin. Niiden läpi voi laittaa erilaisia ja erikokoisia materiaaleja. Sivupöytien,

...
Details

Matala kukkula on fyysiseen leikkiin kutsuva leikkiväline, jonka päällä pienetkin leikkijät voivat kiipeillä, kontata, liukua ja makailla. Kaltevalla pinnalla konttailu, kiipeily ja kävely harjoittavat lapsen tasapainoaistia ja liiketajua. Ristikkäiskoordinaatio, tasapaino, asentoaisti ja

...
Details

Jyrkkä kukkula on fyysiseen leikkiin kutsuva leikkiväline, jonka päällä pienetkin leikkijät voivat kiipeillä, kontata, liukua ja makailla. Kaltevalla pinnalla konttailu, kiipeily ja kävely harjoittavat lapsen tasapainoaistia ja liiketajua. Ristikkäiskoordinaatio, tasapaino, asentoaisti ja...
Details


Taaperoiden leikkiasemat edistävät ketteryyttä, kun lapset kiipeilevät rakenteiden sisä- ja ulkopuolella. Ne ovat täynnä kiinnostavia ikkunoita ja aukkoja, joita täytyy päästä tutkimaan. Sen myötä motoriset taidot ja itseluottamus paranevat huomattavasti. Lapset kehittelevät leikkiessä pelejä ymmärtäen, että heidän on työskenneltävä yhdessä saadakseen niistä kaiken irti. Leikkiasemilla he voivat olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa joko rakenteen sivuilta tai sen läpi, ja hauskan tekemisen kautta lapset kehittävät taitoja, jotka auttavat heitä läpi elämän.

Ensimmäiset puoli vuotta vauvan elämä on mustavalkoinen - sen jälkeen heille aukeaa uudenlainen värikäs maailma. Värit ovat hiljaista viestintää, ja päävärit punainen, sininen, vihreä ja keltainen auttavat selkeimmin erottamaan muodot toisistaan. 

Isot kirkkaat värit tukevat taaperoiden kehitystä. Sen vuoksi taaperot pääsevät värikkäiden mielenkiintoisten muotojen äärelle kaikissa KOMPANin taaperoille suunnitelluissa leikkivälineissä. Ne kutsuvat leikkimään ja tutustumaan leikkitovereihin ja ne tarjoavat kiipeilyä ja liukumista lasten kokoon suhteutettuna. Niiden teemat ovat tuttuja, kuten talo ja puutarha sekä auto, jossa lapsi pääsee tällä kertaa ohjaamaan matkaa kuljettajan paikalta. 

Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja mistä tahansa KOMPANin tuotteista tai palveluista.

 

Kauniita aluksi, mutta haalistuvatko ja ruostuvatko ne?

Leikkivälineet on rakennettu paneeleista ja katoista, joissa on maksimaalinen UV-stabilointi, minkä ansiosta värien elinvoimaisuus säilyy koko niiden eliniän ajan samoin kuin galvanoidut, jauhemaalatut tukipylväät. Varaosilla on 10 vuoden takuu. 

 

Jos leikkipaikka kestää elinikäisesti, voiko siitä tulla tylsä?

Yksi asia muuttuu leikkipuistossa sen eliniän aikana - uusia käyttäjiä tulee koko ajan valtavasti lisää. Leikkivälineitä voidaan kuitenkin päivittää helposti ja taloudellisesti niiden erityisen paneelirakenteen ansiosta.  

 

Minkälainen suunnittelukonsepti on taaperovälineiden taustalla?

Lapsen kehitystason ja tarpeiden oikeanlainen huomioiminen on erittäin tärkeää. Leikkivälineiden täytyy olla ikäryhmälle sopivia ja tarjota leikkiä, joka on riittävän muttei liian haastavaa pitäen lapsen kehityksessä mukana. Leikkivälineiden fyysinen muotoilu on tehty miellyttäväksi sisältäen kaarevia eikä teräviä muotoja sekä houkuttelevia ja kosketeltavia pintoja.

 

Miksi värit ovat niin tärkeitä?

Jokainen väri viestii erilaisia asioita. Punainen varoittaa, sininen viestii avoimuutta, keltainen mukavuutta - värit viestivät meille läpi elämämme. Televisioasemilla on vieraille vihreä huone, jossa he voivat odottaa esitysvuoroaan, koska vihreä väri rentouttaa. Kun ostat uutta autoa, sinulta kysytään "mikä väri?" Vahvat päävärit auttavat lapsia määrittelemään muotoja. Kun vauvalle kehittyy värinäkö noin kuuden kuukauden iässä lastenhuoneen pehmeät pastellisävyt antavat tilaa rohkealle ja kantaaottavalle punaiselle, vihreälle, keltaiselle ja siniselle. Taiteilija Tom Lindhardt, jonka havainnot lasten leikeistä johtivat KOMPANin perustamiseen, vältteli vihreää väriä uskoen, että 70-luvulla leikkipuistoissa käytetään yleisesti nurmea. Nykyään KOMPANin Flexotop™-alusta kutsuu lisäämään leikkipaikalle uuden kerroksen värejä sekä kuvioiden avulla myös leikkimahdollisuuksia.