Liikkumattomien aktivoiminen

Maailma on muuttunut. Fyysinen aktiivisuus on vähentynyt ja terveydenhoitomenot kasvavat.

Arkemme kuluu yhä enemmän istuessa, ja fyysinen aktiivisuus on hälyttävän vähäistä. Yli 25 % kaikista maailman aikuisista ja yli 80 % nuorista ei liiku edes suositeltua minimimäärää. Hinta on korkea meille kaikille, omakohtaisesti ja yhteiskunnan tasolla.  Liikkumattomuuteen liittyvien sairauksien, avun tarpeen ja tuottavuuden laskun kustannukset koskevat kaikkia ihmisiä.

Kyse ei enää ole siitä, PITÄISIKÖ meidän tehdä asialle jotakin, vaan MITÄ meidän pitää asialle tehdä.

KOMPANin oman tutkimuksen mukaan ihmiset haluavat liikkua, mutta erilaiset esteet aiheuttavat liikkumattomuuden kierteen. Ajan, rahan ja motivaation puute ovat yleisimmät syyt liikunnan vähyyteen erityisesti yhteiskunnan vähempiosaisten keskuudessa.

Tämä on tärkeä taustatekijä, ja KOMPANin tutkimus osoittaa, että jopa 60 % ihmisistä tuntee, että julkinen ympäristö ei kannusta liikkumiseen. KOMPAN halusi selvittää, voisiko ulkoliikuntapaikan perustaminen osaltaan ratkaista tämän ongelman, ja teki asiasta tutkimuksen Kööpenhaminan kaupungin kanssa. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, kuka käyttää ulkoliikuntapaikkoja ja voivatko ne aktivoida vähemmän liikkuvia ihmisiä.

Tutkimuksen merkittäviin löydös oli, että ulkoliikunta-alue houkutti kaiken ikäisiä ihmisiä, sosiaalisesta tai etnisestä taustasta huolimatta. Ja se, että 23 % haastatelluista käyttäjistä vastasi, että he eivät olleet olleet liikunnallisesti aktiivisia aiemmin, osoittaa, että ulkokuntoilu houkuttelee vähemmän liikkuvia ihmisiä ja voi ehdottomasti olla osa onnellisempien ja terveempien yhteisöjen syntyä.

>>Go to research from Copenhagen (in English)

>>Go to research from New York (in English)

>>Go to research from Metz (in English)