Lincoln Parkin leikkipuisto, Boston, Yhdysvallat

Virkistysalue, joka edistää kaikkien ikäryhmien sosiaalista vuorovaikutusta ja liikuntaa 

Lincoln Parkin avulla Boston on vihdoin saavuttanut tavoitteensa, joka on enintään 10 minuutin kävelymatka lähimmälle virkistysalueelle, ja paikka tarjoaa Somervillen asukkaille hengähdystauon kaupungin sykkeestä. Tiheästi asutulla alueella on rajoitetusti tilaa ulkoiluun, joten tarvitaan luovia ratkaisuja sellaisen paikan toteuttamiseksi, jossa kaiken ikäisille asukkaille tarjotaan mahdollisuus seurustella, osallistua ja haastaa itsensä.

Somervillen suunnittelijat edellyttivät sekä korkealla tapahtuvaa leikkiä että puiden säilyttämistä, mikä voi olla vaikea yhdistelmä paljon juuria sisältävän maaston vuoksi. KOMPANin Sky Walk -rakenne täytti nämä vaatimukset. Lisäksi se oli optimaalinen ratkaisu pienelle leikkikentälle, koska se mahdollisti leikkimisen sekä ilmassa että sen alapuolella maan tasolla. Kaunis Sky Walk -rakenne ei ainoastaan sovittanut yhteen leikkiä ja puita, vaan se toimii myös ikonisena kaupungin maamerkkinä.

 

 

 

 

 

Seikkailuleikkiä ja edistyvä kokemus

Kiipeily ylös Sky Walkia haastaa lasten voiman, tasapainon ja koordinaatiotaidot. Joustavat verkot kehittävät lasten loogista ajattelua ja keskittymistä, aivan kuten heiluvat verkot kehittävät heidän yhteistyötaitojaan. Riittävän rohkeuden, voiman ja taitojen saavuttaminen päästäkseen huipulle asti voi vaatia useamman yrityksen ja vierailun, joka tekee kokemuksesta asteittain edistyvän ja kasvattaa itsetuntoa silloin, kun saavutetaan uusia korkeuksia.

Taivamajojen ja siltojen läpi kulkeminen opettaa lapsille vuorottelutaitoja samalla, kun heidän tilanhahmotuskykynsä kehittyy, ja lopulta heidät palkitaan vatsan pohjasta kutittavalla liu'ulla takaisin alas.

Kognitiivinen

Luova

Fyysinen

Sosiaalis-emotionaalinen

Tämä nimenomaan on seikkailuleikin idea. Se vie aikaa ja se vaatii toistuvia vierailuja itsensä haastamiseksi päästäkseen ylös asti skywalkille ja lopulta rohkaistuakseen liukumaan alas liukumäkeä pitkin. Mielestäni lapset ja perheet todella nauttivat tästä edistyvästä kokemuksesta.

Cheri Ruane

Varatoimitusjohtaja

Weston & Sampson

Lincoln Parkin leikkipuisto

Massachusetts, Boston MA 02143, USA