Miten tieteeseen perustuva KOMPANin Crosstrainer toimii?

Crosstrainer on yksi suosituimmista kuntoilulaitteista, ja hyvästä syystä. Se ei rasita niveliä ja kehittää useimpia lihasryhmiä luonnollisen liikeradan ansiosta. 

Elliptinen liike

Crosstrainerissa jalat tekevät elliptistä liikettä. Monissa sisäkuntosalien crosstrainer-laitteissa tätä elliptistä liikettä ei ole kuitenkaan optimoitu, ja joskus liike saattaa olla pikemminkin lineaarinen. 

KOMPANin Crosstrainerin ellipsi on tarkoin optimoitu, jotta ellipsin työvaiheessa (eli liikkeessä alaspäin ja taaksepäin) voi käyttää kehon painoa ja jalkojen lihaksia. Iso vauhtipyörä ja isot käsikahvat maksimoivat työn määrän ja minimoivat epämukavuuden.

EllipticalMotion_CrossTrainer.png

Lihasten aktivointi

Yksinkertaisen biomekaanisen analyysin perusteella voidaan päätellä, että normaalissa käytössä kaikki alavartalon ojentajalihakset, keskivartalon kiertolihakset sekä käsivarsien veto- ja työntölihakset aktivoituvat.

KOMPANin kehittämä erityinen sprinttitila aktivoi erityisesti pakara- ja reisilihaksia. Mittasimme tämän lihassähkökäyrätutkimuksessa, jonka teimme laboratoriotiloissa Etelä-Tanskan yliopistossa. Yllä olevasta kuvasta näkyy, että sprinttitilassa kohdelihasryhmät aktivoituivat huomattavasti paremmin.

EMG_Graph.png

Hapenottokyky

Mitattu hapenottokyky kertoo suoraan sen, miten tehokas harjoitus on. Inkrementaalisessa testissä naispuolisen testaajan maksimaalinen hapenottokyky (VO2max) oli 3,3 l/min. Tämä arvo oli yli 90 % siitä, mitä testaaja saavutti juoksumatolla tehdyn testin aikana. Tämä tarkoittaa lyhyesti sanottuna sitä, että KOMPANin Crosstrainer on tehokkainta saatavilla olevaa aerobista harjoitusta.

VO2_Graph.png

Yhteenveto

KOMPANin Crosstrainerin liikerata on optimaalinen, sillä se aktivoi tehokkaasti kaikki päälihasryhmät. Erityinen sprinttitila aktivoi tehokkaasti reisi- ja pakaralihakset, mikä käy ilmi tekemästämme lihassähkökäyrätutkimuksesta. Optimaalisen liikeradan ja säädettävän vastuksen ansiosta harjoituksen rasittavuutta voi säätää alhaisesta korkeaan, mikä on vahvistettu laboratoriossa hapenottokyvyn suorassa mittauksessa.