Grindstedin kaupungin uusi keskusta

Billundin kunnan toiveena oli luoda uusi houkutteleva urbaali alue, joka kuitenkin kunnioittaisi kaupungin alkuperäistä arkkitehtuuria. Tärkeimpänä tavoitteena oli houkutella Grindstedin kaupunkiin lisää kävijöitä ja saada heidät viettämään siellä enemmän aikaa, jotta kaupungin elinkeinoelämä vahvistuisi ja aktiivisuus lisääntyisi.

KOMPANin ratkaisu sopi parhaiten kaupungin toiveisiin. Kerronnallisella leikkikentällä avautuu tarina katua pitkin kulkiessa. Lopussa päätyy Grindstedin uudelle maamerkille Kæmpespirenille, joka vetää puoleensa ihmisiä kaukaakin. Paikka kutsuu kaikki tutustumaan tarinaan ja haastamaan itsensä leikkikentän eri osioissa.

Grindsted, Tanska

Kerronnallisella leikkikentällä avautuva tarina vie lopulta Kæmpespirenille – Grindstedin uudelle maamerkille, joka vetää puoleensa ihmisiä läheltä ja kaukaa.

Fyysinen

Sosiaalis-emotionaalinen

Kognitiivinen

Luova

Leikkikentän varrelta löytyvät suuret luonnonmukaiset puistokalusteet tarjoavat mahdollisuuden pieneen taukoon sekä kaupungin keskustan sykkivän elämän tarkkailuun.

Päänähtävyys, suuri vihreä "Verso", näyttää siltä kuin se läpäisisi kadun jättäen jälkeensä vihreän vanan. Vihreän köyden ja verkon avulla saa kiivettyä vihreän verson huipulle. Sieltä, 3 metrin korkeudesta, on upeat näkymät. Versossa on paljon tilaa useille leikkijöille. Uskaliaimmat pääsevät alas nopeimmin palomiehentankoa pitkin.

Leikkikentän tarinaa voi tulkita monella eri tavalla, minkä ansiosta elämys voi olla uudenlainen ja jännittävä joka kerta.

LEIKKIKENTÄN ODOTETAAN TUOVAN ELÄMÄÄ JA TOIMINTAA GRINDSTEDIN KESKUSTAAN, JOKA NÄKYY MIELESTÄNI JO NYT. KOMPANIN ALUEELLE EHDOTTAMAT ELEMENTIT TOIMIVAT SIINÄ HYVIN, JA VIHREÄÄ VERSOA MUISTUTTAVASTA LEIKKIVÄLINEESTÄ ON JO TULLUT ALUEEN MAAMERKKI.

Ib Kristensen

Pormestari

Billundin kunta

Grindsted, Tanska

Jutland, Grindsted , Tanska