Tietosuojakäytäntö ja turvallisuus

Kiitos, että olet kiinnostunut KOMPANista. Käsittelemme henkilötietojasi, kun käyt verkkosivustollamme, ostat tuotteita KOMPANilta, ilmoitat onnettomuudesta, teet yhteistyötä KOMPANin kanssa tai olet muuten yhteydessä KOMPANiin. Suhtaudumme vakavasti tietojesi asianmukaiseen käsittelyyn. Jäljempänä on tietosuojakäytäntömme, jota sovelletaan KOMPANin palveluihin Suomessa. 

 

KOMPAN voi milloin tahansa muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä. Muutokset julkaistaan silloin tällä sivustolla. Käy tarkistamassa tietosuojakäytäntö säännöllisesti, jotta pysyt ajan tasalla muutoksista. 

 

1. KOMPANin verkkosivustolla kävijät 

Tässä osiossa kerrotaan, miten KOMPAN käsittelee KOMPAN.fi-sivustolla kävijöiden henkilötietoja. KOMPAN.fi-sivustolla saat tietoa yrityksestämme, tuotteistamme, palveluistamme ja kumppaneistamme ja voit ottaa yhteyttä meihin. Keräämme joitakin tietoja suoraan yhteydenottolomakkeiden, ponnahdusikkunoiden, online-kaavioiden ja asiakaskyselyjen kautta, joitakin taas automaattisesti evästeiden avulla. Saat aina ilmoituksen ennen henkilötietojesi keräämistä.

 

1.1 Rekisterinpitäjä

Henkilötietojen käsittelystä vastaava rekisterinpitäjä verkkosivustolla:

KOMPAN Suomi Oy

Kiviaidankatu 2 H

00210 Helsinki

Suomi

Puhelin: +358 9 4355 240

Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

1.2 Henkilötietojen kerääminen

KOMPAN voi kerätä ja käsitellä seuraavia henkilötietoja sivuston kautta:

yhteystiedot, muun muassa nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, osoite ja vastaavat tunnistetiedot

työnantajasi nimi ja työpaikkasi osoite

kiinnostuksen kohteet, muun muassa mitkä tuotteet ja palvelut ovat kiinnostaneet sinua

IP-osoite

tiedot siitä, miten olet käyttänyt sivustojamme

tietotekniset tiedot, kuten käyttäjätunnus, salasanat, kirjautumistiedot ja data

 

Henkilötietojasi kerätään seuraavissa tilanteissa:

kun käyt sivustollamme ja selaat sivustoa

kun luot käyttäjäprofiilin

kun tiedustelet tarjouksia tuotteista 

kun tilaat kuvastoja

kun tilaat KOMPANin uutiskirjeen

kun lataat materiaalia sivustolta

kun suunnittelet tuotteita sivustollamme

kun lähetät tiedustelun yhteydenottolomakkeella 

kun viestit KOMPANin kanssa

kun käytät KOMPANin muita toimintoja ja palveluja 

 

1.3 Henkilötietojen keräämisen tarkoitus

Henkilötietoja kerätään seuraaviin tarkoituksiin:

käyttäjätilien ja profiilien hallinnointi

tiedustelujen käsittely verkkokaupassamme 

tilaamiesi kuvastojen toimittaminen tai palvelujen tarjoaminen 

uutiskirjeiden ja muun markkinointiviestinnän jakelu

tekemiesi pyyntöjen käsittely

asiakastuki ja viestintä

tuotteiden ja palvelujen kehittäminen

tilastojen ja analyysien tekeminen

 

Henkilötietojesi käsittely on joissakin tapauksissa tarpeen sinun ja KOMPANin välisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi, esimerkiksi käyttäjätilien ja profiilien hallinnoinnin yhteydessä tai tilatessasi kuvaston verkkosivuston kautta (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta). Henkilötietojen käsittely voi perustua myös oikeutettuun etuumme, joka liittyy markkinointitoimien toteuttamiseen (kun suostumusta ei vaadita), asiakaspalvelun tarjoamiseen, tiedustelujen ja muiden pyyntöjen käsittelyyn, tuotteidemme ja palvelujemme kehittämiseen ja arviointiin sekä tilastojen ja analyysien tekemiseen (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

KOMPAN käyttää henkilötietojasi tuotetietojen, uutiskirjeiden ja muun markkinointimateriaalin lähettämiseen tekstiviestillä ja sähköpostitse vain, jos olet antanut siihen etukäteen nimenomaisen suostumuksesi, ellei sovellettava lainsäädäntö salli yhteyden ottamista ilman tällaista suostumusta (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta).

Edellä mainittujen tarkoitusten lisäksi keräämme ja säilytämme tietoja, jotka voivat auttaa meitä parantamaan sivustoamme. Kerätyt tiedot tallennetaan koostetussa muodossa automaattisesti, eikä niistä voi tunnistaa yksittäistä henkilöä. Emme yhdistä koostettuja kävijätilastoja henkilötietoihin, ellet anna henkilötietojasi vapaaehtoisesti.

 

Keräämme automaattisesti muun muassa seuraavia tietoja:

ensimmäisen osapuolen evästeiden tuki (jos sallit evästeen tallentamisen tietokoneeseesi)

kävijätunnus (tietokoneeseen tallennettavalta evästeeltä, jos mahdollista)

viittaava sivu (mistä siirryit sivustollemme, esim. google.com)

käynnin päivämäärä ja kellonaika

alue- ja kieliasetukset (määrittääksemme, missä maassa olet)

käyttöjärjestelmä (esim. Windows, OS X, Linux, IOS, Android)

selain ja selainversio (esim. Chrome, Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari)

näytön resoluutio (esim. 1280 x 1024, 1024 x 768)

JavaScript-tuki

Java-tuki

IP-osoite eli tietokoneesi osoite internetissä (IP-osoite on myös henkilötieto, jota käsitellään sellaisena)

tarkastelemasi sivun otsikko

tarkastelemasi sivun URL-osoite

Evästeiden käytöstä on lisätietoa evästekäytännössämme, joka löytyy täältä. 

 

1.4 Säilytysaika

Käyttäjätilejä koskevat henkilötiedot poistetaan, kun tilejä ei ole käytetty kahteen vuoteen. Säilytysaika perustuu oikeutettuun etuumme, joka koskee käyttäjätilisi tai profiilisi asettamista käytettäväksi (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

Yhteydenottolomakkeiden sekä muun viestinnän kautta kerätyt henkilötiedot poistetaan lähtökohtaisesti vuoden kuluttua, jollei viestintä koske tilausta, onnettomuutta tai oikeusvaadetta. Säilytysaika perustuu asiakaspalvelun tarjoamiseen liittyvään oikeutettuun etuumme (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

Kirjanpitoaineistoon, mukaan lukien tilauksia koskevat asiakirjat, sisältyviä henkilötietoja säilytetään kymmenen vuotta tilikauden päättymisestä, minkä jälkeen tiedot poistetaan. Säilytysaika perustuu kirjanpitolain 2 luvun 10 §:ssä oleviin säilytysvaatimuksiin, ja säilytys on siis tarpeen voimassa olevan lainsäädännön noudattamiseksi (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta).

Markkinointiin liittyvää suostumustasi säilytetään kaksi vuotta siitä, kun olet peruuttanut suoramarkkinointimateriaalin vastaanottamista koskevan suostumuksen. Säilytysaika perustuu KOMPANin oikeutettuun etuun sen todistamiseksi, että suoramarkkinointi on tapahtunut voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti ((EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

 

2. KOMPANin B2B-asiakkaiden, toimittajien, jälleenmyyjien ja muiden yhteistyökumppaneiden yhteyshenkilöt

Tässä osiossa kerrotaan, miten KOMPAN käsittelee yksityisiltä elinkeinonharjoittajilta tai KOMPANin B2B-asiakkaiden, toimittajien, jälleenmyyjien ja muiden yhteistyökumppaneiden yhteyshenkilöiltä kerättyjä henkilötietoja.

 

2.1 Rekisterinpitäjä

Jollei toisin mainita, kerätyistä henkilötiedoista vastaava rekisterinpitäjä on se KOMPANin yksikkö, jonka kanssa yrityksesi (tai työnantajasi) on tehnyt sopimuksen, jonka kanssa se tekee yhteistyötä tai jonka kanssa se käy kirjeenvaihtoa.

 

2.2 Henkilötietojen kerääminen

KOMPAN voi kerätä, käsitellä ja säilyttää seuraavia henkilötietoja:

nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja vastaavat tunnistetiedot

yksilölliset tiedot, kuten ensisijaiset kielet

organisaation tiedot, kuten yrityksen nimi ja osoite, asema, liiketoiminta-alue, ensisijainen työskentelypaikka ja maa

sopimustiedot, kuten ostotilaukset, laskut ja erilaiset yrityksesi (tai työnantajasi) ja KOMPANin väliset sopimukset, joissa voi olla muun muassa yhteystietosi 

taloudelliset tiedot, kuten maksuehdot, pankkitilitiedot ja luottokelpoisuustiedot 

Tällaisia tietoja voidaan saada suoraan sinulta (ensisijaisesti sähköpostin ja muun viestinnän kautta) tai kolmannelta osapuolelta, esimerkiksi työnantajaltasi.

Henkilötietojasi kerätään seuraavissa tilanteissa:

kun yrityksesi tai yritys, jossa työskentelet, tekee sopimuksen KOMPANin kanssa, esimerkiksi ostaa KOMPANin tarjoamia tuotteita tai palveluja 

kun olet osoittanut kiinnostusta KOMPANin tuotteita tai palveluja kohtaan esimerkiksi antamalla KOMPANille käyntikorttisi

kun tilaat KOMPANin uutiskirjeen 

kun teet yhteistyötä tai viestit KOMPANin kanssa  

2.3 Henkilötietojen keräämisen tarkoitus

Henkilötietoja kerätään seuraaviin tarkoituksiin:

yleisesti yhteistyön suunnittelu, toteuttaminen ja hallinnointi, mukaan lukien mahdolliset sopimukset 

hallinto, esimerkiksi maksujen käsittely (mukaan lukien maksamattomien laskujen perintä), luottokelpoisuuden arviointi, kirjanpito-, tarkastus- ja laskutustoimet, lähetykset ja toimitukset sekä tukipalvelut

uutiskirjeet ja vastaava markkinointiviestintä

tekemiesi pyyntöjen käsittely 

yleinen viestintä 

tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 

tilastojen ja analyysien tekeminen 

sääntöjenmukaisuuteen ja sääntelyyn liittyvät tarkoitukset, esimerkiksi lakisääteisten ja sääntöjenmukaisuuteen liittyvien velvoitteidemme täyttäminen laittoman toiminnan estämiseksi

riitojen ratkaisu

Henkilötietojesi käsittely on joissakin tapauksissa tarpeen sinun tai työnantajasi ja KOMPANin välisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi, esimerkiksi tilausten käsittelyn tai yhteistyön, käyttäjätilien ja profiilien hallinnoinnin yhteydessä (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta). 

Henkilötietojen käsittely voi perustua myös oikeutettuun etuumme, joka liittyy markkinointitoimien toteuttamiseen (kun suostumusta ei vaadita), asiakaspalvelun tarjoamiseen, tiedustelujen ja muiden pyyntöjen käsittelyyn, maksukyvyn varmistamiseen, riitojen ratkaisemiseen, tuotteidemme ja palvelujemme kehittämiseen ja arviointiin sekä tilastojen ja analyysien tekemiseen (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

KOMPAN voi joissakin tapauksissa joutua käsittelemään henkilötietojasi myös lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseksi, esimerkiksi velvoite estää laitonta toimintaa (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta).

KOMPAN käyttää henkilötietojasi tuotetietojen, uutiskirjeiden ja muun markkinointimateriaalin lähettämiseen sähköpostitse vain, jos olet antanut siihen etukäteen nimenomaisen suostumuksesi, ellei sovellettava lainsäädäntö salli yhteyden ottamista ilman tällaista suostumusta (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta).

 

2.4 Säilytysaika

Henkilötietojasi säilytetään kolme vuotta yhteistyön päättymisestä. Tietoja voidaan kuitenkin säilyttää pidempään anonymisoituina.

Kirjanpitoaineistoon, mukaan lukien tilauksia koskevat asiakirjat, sisältyviä henkilötietoja säilytetään kymmenen vuotta tilikauden päättymisestä, minkä jälkeen tiedot poistetaan. Säilytysaika perustuu kirjanpitolain 2 luvun 10 §:ssä oleviin säilytysvaatimuksiin, ja säilytys on siis tarpeen voimassa olevan lainsäädännön noudattamiseksi (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta).

Markkinointiin liittyvää suostumustasi säilytetään kaksi vuotta siitä, kun olet peruuttanut suoramarkkinointimateriaalin vastaanottamista koskevan suostumuksen. Säilytysaika perustuu KOMPANin oikeutettuun etuun sen todistamiseksi, että suoramarkkinointi on tapahtunut voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti ((EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

 

3. B2C-asiakkaat (kuluttajat)

Tässä osiossa kerrotaan, miten KOMPAN käsittelee kuluttajaksi luokitelluilta asiakkailta kerättyjä henkilötietoja.

 

3.1 Rekisterinpitäjä

Jollei toisin mainita, kerätyistä henkilötiedoista vastaava rekisterinpitäjä on se KOMPANin yksikkö, jonka kanssa olet tehnyt sopimuksen tai jonka kanssa käyt kirjeenvaihtoa.

 

3.2 Henkilötietojen kerääminen

KOMPAN voi kerätä, käsitellä ja säilyttää seuraavia henkilötietoja:

nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja vastaavat tunnistetiedot

yksilölliset tiedot, kuten ensisijaiset kielet

sopimustiedot, kuten ostotilaukset, laskut ja vastaavat 

taloudelliset tiedot, kuten maksutiedot, tilitiedot ja maksutapa

 

Henkilötietojasi kerätään seuraavissa tilanteissa:

kun teet sopimuksen KOMPANin kanssa, esimerkiksi ostat KOMPANin tarjoamia tuotteita tai palveluja 

kun tilaat KOMPANin uutiskirjeen 

kun viestit KOMPANin kanssa  

 

3.3 Henkilötietojen keräämisen tarkoitus

Henkilötietoja kerätään seuraaviin tarkoituksiin:

tilaustesi käsittely

hallinto, esimerkiksi maksujen käsittely (mukaan lukien maksamattomien laskujen perintä), kirjanpito-, tarkastus- ja laskutustoimet, lähetykset ja toimitukset sekä tukipalvelut

uutiskirjeet ja vastaava markkinointiviestintä

tekemiesi pyyntöjen hoitaminen 

yleinen viestintä 

tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 

tilastojen ja analyysien tekeminen 

riitojen ratkaisu

Henkilötietojesi käsittely on joissakin tapauksissa tarpeen sinun ja KOMPANin välisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi, esimerkiksi tilausten käsittelyn yhteydessä (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta). 

Henkilötietojen käsittely voi perustua myös oikeutettuun etuumme, joka liittyy markkinointitoimien toteuttamiseen (kun suostumusta ei vaadita), asiakaspalvelun tarjoamiseen, tiedustelujen ja muiden pyyntöjen käsittelyyn, riitojen ratkaisemiseen, tuotteidemme ja palvelujemme kehittämiseen ja arviointiin sekä tilastojen ja analyysien tekemiseen (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

KOMPAN käyttää henkilötietojasi tuotetietojen, uutiskirjeiden ja muun markkinointimateriaalin lähettämiseen sähköpostitse vain, jos olet antanut siihen etukäteen nimenomaisen suostumuksesi, ellei sovellettava lainsäädäntö salli yhteyden ottamista ilman tällaista suostumusta (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta).

 

3.4 Säilytysaika

Henkilötietojasi säilytetään lähtökohtaisesti viisi vuotta viimeisimmästä ostosta/toimesta. Säilytysaika perustuu asiakaspalvelun tarjoamiseen ja mahdollisten oikeusvaateiden käsittelyyn liittyvään oikeutettuun etuumme (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

Kirjanpitoaineistoon, mukaan lukien tilauksia koskevat asiakirjat, sisältyviä henkilötietoja säilytetään kymmenen vuotta tilikauden päättymisestä, minkä jälkeen tiedot poistetaan. Säilytysaika perustuu kirjanpitolain 2 luvun 10 §:ssä oleviin säilytysvaatimuksiin, ja säilytys on siis tarpeen voimassa olevan lainsäädännön noudattamiseksi (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta).

Markkinointiin liittyvää suostumustasi säilytetään kaksi vuotta siitä, kun olet peruuttanut suoramarkkinointimateriaalin vastaanottamista koskevan suostumuksen. Säilytysaika perustuu KOMPANin oikeutettuun etuun sen todistamiseksi, että suoramarkkinointi on tapahtunut voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti ((EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

 

4. Onnettomuuksista ilmoittaminen

Tässä osiossa kerrotaan, miten KOMPAN käsittelee onnettomuuksista ilmoittamisen yhteydessä kerättyjä henkilötietoja.

 

4.1 Rekisterinpitäjä

KOMPAN Suomi Oy

Kiviaidankatu 2 H

00210 Helsinki

Suomi

Puhelin: +358 9 4355 240

Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

4.2 Henkilötietojen kerääminen

KOMPAN voi kerätä, käsitellä ja säilyttää seuraavia henkilötietoja:

tilausnumero, ilmoitusvuosi ja ilmoituksen rekisteröintinumero

loukkaantuneen henkilön tiedot, mukaan lukien nimi, sukupuoli, ikä, onnettomuuden kuvaus, onnettomuuspäivä, onnettomuuden seuraukset ja loukkaantuneen henkilön mahdollisesti saama lääkärinhoito onnettomuuden yhteydessä

todistajien tiedot, mukaan lukien todistajan nimi ja tyyppi

kuvat, lääkärinlausunnot, tarkastusraportit ja muut ilmoituksen yhteydessä antamasi tiedot

ilmoittajan nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero

 

Henkilötietoja kerätään seuraavissa tilanteissa:

kun onnettomuudesta ilmoitetaan

kun onnettomuudesta käydään muuta kirjeenvaihtoa

4.3 Henkilötietojen keräämisen tarkoitus

Henkilötietoja kerätään seuraaviin tarkoituksiin:

oikeusvaateiden käsittely KOMPAN-tuotteisiin liittyvien onnettomuuksien yhteydessä

tulevien onnettomuuksien ehkäisy

tuotteiden parantaminen ja kehittäminen

tilastojen ja analyysien tekeminen 

 

Henkilötietojesi käsittely perustuu oikeutettuun etuumme, joka liittyy oikeusvaateiden käsittelyyn, tulevien onnettomuuksien ehkäisyyn, tuotteiden parantamiseen ja kehittämiseen sekä tilastojen ja analyysien tekemiseen (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

Terveystietoja käsitellään oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi (EU:n tietosuoja-asetuksen 9 artiklan 2 kohdan f alakohta ja 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

 

4.4 Säilytysaika

Henkilötietojasi säilytetään kymmenen vuotta. Tietoja voidaan kuitenkin säilyttää pidempään anonymisoituina.

 

 

5. Yhteyshenkilöt tarjousmenettelyn yhteydessä

Tässä osiossa kerrotaan, miten KOMPAN käsittelee tarjousmenettelyn yhteydessä kerättyjä henkilötietoja.

 

5.1 Rekisterinpitäjä

Jollei toisin mainita, kerätyistä henkilötiedoista vastaava rekisterinpitäjä on tarjouksen tekevä KOMPANin yksikkö.

 

5.2 Henkilötietojen kerääminen

KOMPAN voi kerätä, käsitellä ja säilyttää seuraavia henkilötietoja:

nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja vastaavat tunnistetiedot

organisaation tiedot, kuten työpaikka, asema, liiketoiminta-alue, ensisijainen työskentelypaikka ja maa

Tällaisia tietoja voidaan saada suoraan sinulta (ensisijaisesti sähköpostin ja muun viestinnän kautta) tai kolmannelta osapuolelta, esimerkiksi työnantajaltasi.

 

Henkilötietojasi kerätään seuraavissa tilanteissa:

kun työnantajasi antaa KOMPANille tietosi tarjousmenettelyn yhteydessä

kun viestit KOMPANin kanssa  

 

5.3 Henkilötietojen keräämisen tarkoitus

Henkilötietoja kerätään seuraaviin tarkoituksiin:

jotta KOMPAN voi tehdä tarjouksen kyseisessä tarjousmenettelyssä

yleinen viestintä 

riitojen ratkaisu

 

Henkilötietojesi käsittely perustuu oikeutettuun etuumme, joka liittyy tarjouksen tekemiseen tarjousmenettelyssä, viestintään tarjousmenettelyn yhteydessä sekä riitojen ratkaisemiseen, esimerkiksi jos epäillään, että tarjousmenettely on uusittava jonkin seikan vuoksi (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

 

5.4 Säilytysaika

Henkilötietojasi säilytetään kolme vuotta tarjousmenettelyn päättymisestä. Säilytysaika perustuu oikeusvaateen laatimiseen, esittämiseen tai puolustamiseen liittyvään oikeutettuun etuumme (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

 

 

6. Kuvien käyttö

Käytämme eri yhteyksissä kuvia ja videoita (”kuvat”), muun muassa  kampanjoissa ja markkinointimateriaalissa, esimerkiksi mainoksissa, mainoslehtisissä ja esitteissä, sekä verkkosivustoillamme ja sosiaalisen median profiileissamme (esim. Facebook, LinkedIn ja Twitter). Kuvia voi olla myös esityksissä, artikkeleissa tai muissa vastaavissa yhteyksissä.

Hankimme suostumuksesi kuvan käyttöön, jos arvioimme sen tarpeelliseksi (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta). Joissakin tilanteissa käytämme kuitenkin kuvia etujen vertailun pohjalta  (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta) tai sopimuksen, esimerkiksi mallisopimuksen, perusteella (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

 

 

7. Luovuttaminen muille rekisterinpitäjille sekä henkilötietojen käsittelijöille

Edellä mainittujen tarkoitusten täyttämiseksi voimme antaa pääsyn henkilötietoihisi sellaisille kolmansille osapuolille, jotka toimittavat kyseisiä palveluja KOMPANin kanssa tehdyn sopimuksen perusteella, esimerkiksi IT-toimittajille, sähköpostipalvelun tarjoajille ja markkinointipalvelujen toimittajille. Tällaiset palveluntarjoajat käsittelevät henkilötietoja ainoastaan tehdyn käsittelyä koskevan sopimuksen ja ohjeidemme mukaisesti. 

Henkilötietojasi voidaan tarvittaessa luovuttaa myös muille KOMPAN-konsernin yrityksille. 

KOMPAN voi luovuttaa henkilötietojasi kolmantena osapuolena oleville toimittajille, kuten kuljetusyrityksille, esimerkiksi tuotteisiin ja kuvastoihin liittyvien pyyntöjen tai tilausten toteuttamiseksi (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

Joissain olosuhteissa ja lain perusteella voi olla tarpeen luovuttaa tietoja viranomaisille (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta). Voimme luovuttaa henkilötietoja myös laillisten oikeuksiemme vahvistamiseksi, käyttämiseksi tai puolustamiseksi (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta ja 9 artiklan 2 kohdan f alakohta). Lisäksi voimme luovuttaa henkilötietojasi ulkopuolisille tarkastajille tarkastusvelvollisuutemme täyttämiseksi (EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta).

KOMPANin yhtiörakenne voi muuttua yrityksen kehittyessä, esimerkiksi jos KOMPAN myydään kokonaan tai osittain. Henkilötietoja sisältävän omaisuuden osittaisen siirron yhteydessä luovutettavien henkilötietojen käsittely perustuu lähtökohtaisesti EU:n tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohtaan, jolloin KOMPANin oikeutettuna etuna on omaisuuden osittainen siirtäminen sekä kaupallisten muutosten tekeminen. Henkilötietoja voidaan lisäksi luovuttaa KOMPANia avustaville kolmantena osapuolena oleville palveluntarjoajille (henkilötietojen käsittelijöille). Palveluntarjoajilla on silloin oikeus käsitellä henkilötietoja vain KOMPANin lukuun KOMPANin ohjeiden mukaisesti.

Jos henkilötietoja siirretään käsittelijöille tai rekisterinpitäjille sellaiseen EU:n / Euroopan talousalueen ulkopuoliseen maahan, jossa tietosuojan taso ole riittävä, tietojen siirto perustuu lähtökohtaisesti Euroopan komission vakiosopimuslausekkeisiin. 

 

 

8. Oikeutesi

Sinulla on oikeus saada pääsy käsittelemiimme ja säilyttämiimme sinua koskeviin henkilötietoihin tiettyjä laissa säädettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta. Lisäksi sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi keräämistä ja käsittelyä sekä oikeus pyytää rajoittamaan tietojesi käsittelyä. Sinulla on myös oikeus vaatia meitä korjaamaan tai poistamaan henkilötietosi tarvittaessa.

Sinulla on myös tietyin edellytyksin oikeus pyytää meitä toimittamaan antamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa sekä oikeus pyytää meitä siirtämään kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle (tietojen siirtäminen järjestelmästä toiseen).

 

8.1 Suostumuksen peruuttaminen

Voit milloin tahansa peruttaa antamasi suostumuksen. Jos haluat peruuttaa suostumuksesi, ota yhteyttä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Uutiskirjeiden ja muun sähköisen markkinointimateriaalin peruuttamiseen voi käyttää myös peruutuslinkkiä, joka löytyy lähettämistämme sähköpostiviesteistä tai muusta viestinnästä.

Huomaa, että suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen peruuttamista suoritetun käsittelyn laillisuuteen.

 

 

9. Keneen voi ottaa yhteyttä

Jos haluat, että päivitämme, oikaisemme tai poistamme sinusta tallentamiamme henkilötietoja, jos haluat pääsyn kyseisiin tietoihin tai jos sinulla on kysyttävää edellä olevista ohjeista, ota yhteyttä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Voit myös kirjoittaa seuraavaan osoitteeseen:

 

KOMPAN Suomi Oy

Kiviaidankatu 2 H

00210 Helsinki

Suomi

 

 

10. Valitukset

Jos haluat valittaa henkilötietojesi käsittelystä, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse tai kirjeitse edellä mainitulla tavalla. Voit myös tehdä valituksen tietosuojavaltuutetun toimistoon osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Versio 2.0, 01/JUNE/2021 - 2021