Ramsden Park, Kanada

Uutta ja vanhaa yhdistettynä räätälöidyllä leikkipaikalla

Torontossa sijaitsevan Ramsden Parkin uuden leikkipaikan suunnittelijana toimineen maisema-arkkitehdin visiona oli luoda jotain uutta ja jännittävää, mutta sisällyttää siihen jotain vanhaa. Vanhalla hän tarkoitti kaupungin kulttuuriperinnön sekä joidenkin senhetkisestä KOMPAN-leikkipaikasta löytyvien hyväkuntoisina pysyneiden suosikkien sisällyttämistä uuteen leikkipaikkaan. Uudessa leikkipaikassa on käytetty keltaisia värejä ja teemoja, jotka kuvastavat Toronton tiiliin liittyvää historiaa, ja siinä on säilytetty useita vanhan leikkipaikan ajattomia leikkivälineitä, kuten ikoninen Kana-jousikeinu. Tämä lajinsa ensimmäinen vallankumouksellinen jousikeinu hauskuutti käyttäjiään vanhassa paikassaan vuosia, ja nyt siitä on tullut osa uutta leikkipuistoa, ollen edelleenkin loistavassa kunnossa.

Puisto täynnä leikkiä kaikenikäisille

Jos ohitat Ramsden Parkin keskipäivän aikaan, löydät sen täynnä perheitä. Puiston uudessa leikkipaikassa on leikkialueita, jotka tarjoavat ikätason mukaista leikkiä kaikille lapsille. Leikkipaikan keskellä sijaitseva suuri räätälöity Corocord-torni vetoaa vanhempiin lapsiin. Kiipeily ääretöntä köysiverkkoa pitkin tarjoaa hauskan haasteen, jonka paras palkinto on nopea lasku liukumäellä alas. Corocord-torniin johtavat pitkät ketteryysverkot, jotka tarjoavat pystysuoraa kiipeilyä kehittäen tasapainoa ja koordinaatiotaitoja tehokkaasti.

Monenlaiset leikkisästi muotoillut jousikeinut ja keinulaudat tarjoavat kaikenikäisille lapsille hauskaa keinumista pitkäksi aikaa, joko yksin tai yhdessä kavereiden kanssa. Supernovalla isommat lapset saavat hauskaa ja haastavaa pyörivää kyytiä yhdessä kavereiden kanssa.

AESIR_PIECHART_FYYSINEN

AESIR_PIECHART_SOSIAALIS-EMOTIONAALINEN

AESIR_PIECHART_KOGNITIIVINEN

AESIR_PIECHART_LUOVA

RamsdenPark_ClimbingNet.jpg

RamsdenPark_Bridge.jpg

RamsdenPark_Seesaw.jpg

Olemme KOMPANin pitkäaikaisia käyttäjiä. Leikkivälineet voidaan räätälöidä, mikä on hienoa, ja voit olla varma siitä, että kun asennat sen, se voi kestää yli 30 vuotta.

Leslie Morton

Osakas, PMA Landscape Architects

Ramsden Park

Ontario, Toronto ON M4W 1P7, Kanada