Sinä&Minä-keinuistuin

Keinumista yhdessä - kasvot vastakkain, käsi kädessä. 

Keinun nimi kertoo jo kaiken! Uudessa Sinä&Minä-keinuistuimessa aikuiset ja lapset pääsevät yhdessä kokemaan keinumisen riemun.   

Sosiaalis-emotionaalista lähentymistä

Katsekontakti ja aikuisen täysi huomio saa lapsen tuntemaan olonsa huomioiduksi ja turvalliseksi. 

Kun aikuinen ja lapsi keinuvat yhdessä ja uppoutuvat täysin toistensa seuraan, heidän välilleen kehittyy ainutlaatuinen tunneside, joka tukee lapsen emotionaalista kehitystä.  

Sopii erityisen hyvin toimintarajoitteisille lapsille 

Keinuminen on yksi lasten lempipuuhista, joten se pitäisi olla mahdollista kaikille lapsille. Sinä&Minä-keinuistuin on suunniteltu sellaiseksi, että myös toimintarajoitteiset lapset, jotka tarvitsevat enemmän tukea ja läheisyyttä, pääsevät kokemaan keinumisen riemun.

Helppo pääsy

Aikuisen on helppo nostaa lapsi keinuun avoimen teräsrungon ansiosta. Avoin istuinrunko on ergonomisesti muotoiltu, ja se tukee hyvin kaikenkokoisia 1–4-vuotiaita lapsia.

Lasten istuin on sijoitettu hieman korkeammalle kuin aikuisten istuin lapsen ja aikuisen välisen kokoeron tasoittamiseksi ja katsekontaktin helpottamiseksi.  

 

Miksi keinuminen on tärkeää

Keinuminen auttaa erityisesti nuorten tai kehitysvammaisten lasten aistitiedon käsittelyä.

Sensoriseen integraatioon sisältyy tilanhahmotuskyky ja sisäkorvan tasapaino. Näiden aistien herättäminen keinumisen avulla harjoittaa lapsen aivoja aistitiedon järjestelyssä ja tulkinnassa, joka luo perustan monimutkaiselle oppimiselle ja käyttäytymiselle myöhemmin. 

Itse asiassa keinuva liike stimuloi aivokuorta, joka auttaa keskittymään. Tutkimukset osoittavat, että oppilaat ovat välituntien jälkeen keskittyneempiä ja valmiimpia oppimaan. Keinun kierittäminen ja kierteen avaaminen sekä rengaskeinussa pyöriminen stimuloivat muita osia aivoissa, joilla on tärkeä merkitys sellaisten taitojen, kuten tilanhahmotuskyvyn, tasapainon, lihasten hallinnan ja rytmitajun oppimiselle.

 

Luonteva osa leikkipaikkaa 

Sinä&Minä-keinuistuin sopii erinomaisesti mihin tahansa leikkipuistoon, ja sen voi hyvin yhdistää osaksi perinteisempää keinuratkaisua. Sinä&Minä-keinun avulla aikuinen voi osallistua leikkiin ja olla aktiivinen lapsensa kanssa. Jopa vanhemmat sisarukset voivat saada ainutlaatuisen kokemuksen keinuttamalla nuorempaa sisarusta. 

 

Halusimme kehittää keinun, joka mahdollistaa lapsen ja aikuisen välisen vuorovaikutuksen keinuessa. Suunnittelimme ylempään istuimeen enemmän kädensijoja, jotta erityisesti toimintarajoitteiset lapset voivat saada hyvän otteen keinussa istuessaan. 

Mads Dreyer

Insinööri, KOMPAN

Related News