StuyTown Fitness Playground

StuyTown, Manhattan, New York City

Aktiivisempi New York innovatiivisilla ulkokuntoiluvälineillä

Miten täytetään kerralla eläkeläisten, opiskelijoiden ja työelämässä olevien vanhempien tarpeet? New Yorkin Stuyvesant Townissa Manhattanin Lower East Sidella siinä on onnistuttu tarjoamalla mahdollisuuksia ulkokuntoiluun.

StuyTown halusi uudistaa yhteistä ulkotilaa ja aktivoida alueen eri-ikäisiä asukkaita. Rullakiekkoon käytetty asfalttikenttä muutettiin moderniksi ulkokuntoilupaikaksi.

Katso alla oleva video, ja tutustu kohteeseen.

StuyTown Magnetic Bells

Tunne olosi paremmaksi

Liikunta ja raitis ilma sopivat yhteen ja muodostavat universaalin hyvän olon reseptin. Sinnikäs liikkuja voi kasvattaa kuntoaan salillakin, mutta sisätiloissa jää pois yksi tärkeimmistä hyvän olon tekijöistä: luonto. Auringon hyväilevä lämpö, kasvoilla tuntuva tuulenvire, raikastavat sadepisarat – olosuhteet antavat lisävoimaa.

Emme ole ainoita, jotka ovat tätä mieltä. Kuuntele, mitä StuyTownin asukkaat kertovat.

StuyTown Squat

Tarkoituksena yhteisön modernisointi

StuyTownin Fitness-ulkokuntoilupaikassa yhdistyvät uudet innovatiiviset välineet ja suosituimmat lajit tavalla, joka motivoi ja haastaa kaikenikäisiä ja kykytasoltaan erilaisia ihmisiä liikkumaan.  

Alueella on neljä erilaista vyöhykettä tiettyyn korkean tai matalan intensiteetin toimintaan. Vyöhykkeiden ympärillä on 130 metrin kävely- ja juoksurata, joka täydentää liikuntapaikkaa.  

Alueen lajit cross training, cardio-harjoittelu, voimaharjoittelu ja esteratajuoksu kehittävät tasapainoa, voimaa ja koko kehon kestävyyttä.  

Se on yhteinen tila, jonne voi tulla tekemään omaa harjoitusta tai liikkumaan yhdessä perheen, ystävien ja naapureiden kanssa.

Kolmen kuukauden kuluttua asennuksesta tehtiin kysely, jolla mitattiin tämän uuden ja luovan aktiiviseen elämäntapaan kannustavan lähestymistavan tehokkuutta. 6 päivän havainnoista ja 161 haastattelusta saadut tulokset ovat nyt saatavilla ILMAISEKSI 16 sivun ulkokuntoilua käsittelevässä tutkimuspaperissa.

>>Go to research (in English)

Fyysinen

Sosiaalis-emotionaalinen

StuyTown Fitness Playground

Houkutteleva paikka asua

StuyTown on kuin pieni keidas, kyläyhteisö New Yorkin keskustassa, jossa yhdistyvät pienyhteisön edut ja modernit kaupungin mukavuudet. Kun asukkaat toivoivat ulkokuntoilupaikkaa, johtoryhmä tiesi, että tarvitaan visuaalisesti houkutteleva ja monenlaisille käyttäjille sopiva paikka, koska virkistyspalvelut ovat kriittisiä asukkaiden hyvinvoinnin kannalta. Ulkokuntoilupaikka sopii tähän täydellisesti, koska se sopii kaikille ikäryhmille.

StuyTownin visiosta on lisää alla olevassa videossa, jossa haastatellaan toimitusjohtaja Rick Haydukia.

Suspension Trainers

Kehosi on tarkoitettu liikkumaan!

Tällainen ulkokuntoilupaikka tarjoaa paljon mahdollisuuksia. Kävijät voivat harjoitella esteradalla tai telineissä, kohottaa yleiskuntoaan tai pitää hauskaa liikkumalla yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Laitteissa yhdistyvät helppous ja toiminnallisuus, joten niitä voi käyttää intuitiivisesti ja haastavasti kaikilla kuntotasoilla. Ohjekuvien ja sovelluksen avulla pääsee alkuun.

Saat lisätietoja ulkona harjoittelun eduista kuuntelemalla Oval Fitnessin liikuntapalvelujohtaja Sarah Piercen haastattelun.

StuyTown Fitness Design

Uniikki paikka New Yorkissa

Ulkokuntoilupaikan lähtökohtana oli tuoda melko rajalliseen tilaan mahdollisimman paljon toimintoja, jotta se sopisi erilaisille käyttäjille. Perinteisten kuntosalilaitteiden kuten kuntopyörien yhdistäminen uusiin innovatiivisiin ratkaisuihin mahdollistaa yksilö- ja ryhmäharjoittelun ja uudenlaisen sosiaalisen harjoittelun.

Videossa kohteen suunnitellut Starr Whitehousen maisema-arkkitehti Gail Wittwer-Laird kertoo lisää suunnittelun lähtökohdista.

Ulkokuntoiluvälineitä on ollut jo pitkään, mutta niitä ei ole sijoiteltu tai suunniteltu niin, miten olemme tehneet täällä.

Gail Wittwer-Laird

Maisema-arkkitehti

Starr Whitehouse