Sundbyn urheilupuisto, Tanska

KÖÖPENHAMINA HALUAA VIELÄKIN AKTIIVISEMMAKSI KAUPUNGIKSI

KÖÖPENHAMINA HALUAA VIELÄKIN AKTIIVISEMMAKSI KAUPUNGIKSI

Liikunta kuuluu jo nyt olennaisena osana Kööpenhaminan kaupunkikulttuuriin. Kaupunki tunnetaan yhtenä pyöräilijäystävällisimmistä kaupungeista, ja julkisia liikuntakeskuksia ja kaikille avoimia puistoja on paljon. Tanskan pääkaupunki haluaa kuitenkin aktivoida ihmisiä ja yhteiskuntaa vielä enemmän.

Suurin osa Tanskan 11-vuotiaista liikkuu suositusten mukaisesti. Viidentoista vuoden ikään mennessä hyvä kehityskulku katkeaa. Kööpenhaminan kaupunki haluaa liikkuvan elämäntavan jatkuvan, ja siksi puistoja ja julkisia tiloja on alettu kehittää innovatiivisesti tätä tarkoitusta varten.

Yksi esimerkki on Sundbyn urheilupuiston ulkokuntoilupaikka.

Ulkokuntoilupaikka on suunniteltu innostavaksi liikuntapisteeksi

Ulkokuntoilupaikka on suunniteltu innostavaksi liikuntapisteeksi

KOMPANin Cross System- ja Workout System -välineillä voi tehdä satoja erilaisia harjoitteita eri taito- ja kuntotasoilla. Ilkivaltaa kestävät kuntoiluvälineet houkuttelevat kaikenikäisiä ja erikuntoisia ihmisiä.

Sundbyn urheilupuisto, Tanska

Ulkokuntoilupaikka on suunniteltu innostavaksi liikuntapisteeksi. KOMPANin Cross System- ja Workout System -välineillä voi tehdä satoja erilaisia harjoitteita eri taito- ja kuntotasoilla. Ilkivaltaa kestävät kuntoiluvälineet houkuttelevat kaikenikäisiä ja erikuntoisia ihmisiä.

Lisämotivaatiota tuo ilmainen sovellus, joka ohjaa harjoitteiden suorittamisessa ja auttaa kokeneita käyttäjiä seuraamaan aktiivisuuttaan ja pysymään kunnossa.

KOMPAN ja Kööpenhaminan kaupunki tekivät käyttäjäkyselyn kolme kuukautta kuntoilupaikan asentamisen jälkeen arvioidakseen projektia. Yhden viikon aikana havaittiin 388 käyttäjää. Heistä 105 täytti kyselylomakkeen ja osallistui kuntoilupaikkaa koskevaan haastatteluun. Kyselyn tulosten mukaan kuntoilupaikan käyttäjissä on monia etnisiä ja ikäryhmiä, ja 23 % käyttäjistä ei ole harrastanut aktiivisesti liikuntaa ennen kuntoilupaikan käyttöä.

>>Go to fitness research (in English)

"Kuka tahansa voi käyttää välineitä:

lapset, vammaiset, vanhukset. Välineet ovat yksinkertaisia, helppokäyttöisiä ja vapaasti käytettävissä. Kuntoilupaikka sijaitsee alueella, jolla moni ei välttämättä perinteisesti käy salilla. Pääajatuksena on siis saada enemmän ihmisiä liikkumaan."

Carl Christian Ebbesen

Kööpenhaminan kulttuuri- ja liikuntajohtaja