Suomen yksi ensimmäisistä estetemppuradoista avataan Nummelaan alkusyksystä 2018

KOMPANin tarjoaman lisärahoituksen avulla Nummelaan toteutetaan Suomen yksi ensimmäisistä toiminnallisista estetemppuradoista, joka avataan käyttöön alkusyksystä 2018. Kuntalaiset ovat vaikuttaneet vahvasti projektin toteutumiseen, sillä he saivat ideoida ja äänestää, mihin kunnan budjettia voitaisiin käyttää Vihdissä viihtyisyyden parantamiseksi. Estetemppurataprojekti on osa Vihdin uutta ”Aktiivisen ihmisen Vihti”-kuntastrategiaa ja se voitti ensimmäisen sijan KOMPAN Suomen kevään lisärahoituskilpailussa.

Kaikki alkoi keväällä 2018, kun Vihdin kunnan liikuntasihteeri Meri Viljanen päätti kirjoittaa KOMPAN Suomen lisärahoituskilpailun osallistumislomakkeelle kuntalaisten toiveissa olevasta unelmien liikuntapaikkatoteutuksesta: ”Olemme Vihdissä haaveilleet toiminnallisesta harjoittelupaikasta Nummelaan”, alkoi tarina. Vihdin kunnassa pilotoitiin uutta osallistuvan budjetoinnin mallia, jossa kuntalaiset pääsevät vaikuttamaan siihen, mihin hankkeisiin kunnan budjettia käytetään. Kuntalaisäänestyksen selkeäksi voittajaksi noussut Pajuniityn alueelle rakennettava estetemppurata voitti myös ensimmäisen sijan lisärahoituskilpailussa, mikä tarkoittaa sitä, että projekti saa KOMPAN Suomelta 60% lisärahoitusta. Nyt Nummelaan rakennetaan tämän kesän aikana yksi Suomen ensimmäisistä estetemppuradoista, minkä odotetaan lisäävän myös liikuntamatkailua Vihdin Nummelaan.

Projektin onnistuminen on vaatinut vahvaa strategiaa, toimivaa yhteistyötä sekä rohkeutta lähteä kokeilemaan jotain uutta

Kokonaisuudessaan projekti on ollut onnistunut ja kuntalaisten suhtautuminen uuteen osallistavan budjetoinnin malliin on ollut erittäin myönteinen. ”Uusi kuntastrategiamme on vahvasti kuntalaisia osallistava, ja halusimme näyttää kuntalaisille tämän myös käytännössä”, toteaa Vihdin kunnan maankäyttöinsinööri Petra Ståhl. ”Projektin onnistuminen on vaatinut myös vahvaa yhteistä näkemystä siitä, mihin suuntaan kunnan palveluita halutaan kehittää sekä toimivaa yhteistyötä eri toimialojen edustajien kanssa”, lisää Meri Viljanen. He mainitsevat myös, että on tärkeää olla rohkea ja aidosti kiinnostunut kuntalaisten hyvinvoinnista, jotta saadaan kehitettyä jotain uutta uudella tavalla. 

Toimivan yhteistyön ansiosta projekti on saatu vietyä eteenpäin nopealla aikataululla ja uuden esteradan avajaiset pidetään jo tämän vuoden syyskuussa. ”Toiminnallisen harjoittelun suosio on kasvamassa, joten kuntalaisten lisäksi odotamme esteradan houkuttelevan ihmisiä paikan päälle myös lähikunnista”, Petra Ståhl ennustaa. Myös projektista KOMPAN Suomella vastaava aluemyyntipäällikkö Riku Johansson uskoo, että esteratojen suosio Suomessa kasvaa lähivuosina. ”Juokseminen, käveleminen, hyppääminen, konttaaminen ja kiipeileminen on ollut ihmiselle luontaista. Ennen näitä liikkumismuotoja tarvittiin päivittäin, mutta moderni elämä on istuttanut meidät tiiviisti ruutujen äärelle. Esteradalla pääsee takaisin juurilleen luonnollisesti liikkumalla, mikä parantaa terveyttä ja tuo iloa elämään.” Riku Johansson kuvailee.

Lisätietoja:

Riku Johansson, aluemyyntipäällikkö pääkaupunkiseutu, KOMPAN Suomi Oy, puh. 0407799081, s-posti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Tuulia Luzik, Marketing Specialist, KOMPAN Suomi Oy, puh. 0405283579, s-posti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

”Toiminnallisen harjoittelun suosio on kasvamassa, joten kuntalaisten lisäksi odotamme estetemppuradan houkuttelevan ihmisiä paikan päälle myös lähikunnista” - Petra Ståhl

Over Under - Easy m.jpg

Related News