Toukovuoren leikkipaikka, Porvoo

Historian sisällyttäminen leikkiin

Porvoon kaupunki halusi sisällyttää kaupungin historiaa osaksi uutta Toukovuoren leikkipaikkaa. Kaupungissa on ollut yksi Suomen suurimmista muinaisista linnoituksista 1200-luvulta lähtien. Tämän historiallisen muistomerkin kunniaksi kaupunki halusi toteuttaa leikkipaikan, joka kertoisi heidän tarinansa. He onnistuivat siinä KOMPANin laajan leikkivälinevalikoiman ansiosta, ja Toukovuoren leikkipaikalle kohosi upea puinen leikkilinna.

Leikkipaikan leikkivälineet on valmistettu Robinia-lehtipuusta, joka antaa leikkipaikalle esteettisen viimeistelyn sileän pintansa ja houkuttelevan puuvärinsä ansiosta. Robinia-puu on tiheäsyistä, vahvaa ja erityisen kestävää, jonka vuoksi se on suosittu materiaali leikkitoiminnoissa. Puun syyt määrittelevät myös sen, kuinka KOMPANin käsityöläiset käyttävät sitä, joten jokainen tuote on uniikki.

 

Kuninkaallinen leikkipäivä

Linna tarjoaa lapsille kuninkaallisen leikkipäivän, jossa prinsessat ja ritarit voivat elää fantasioitansa. Teemaelementit, kuten tykit ja kalteroidut ikkunat, tukevat esittävää leikkiä, jonka on tieteellisesti todistettu vahvistavan viestintätaitoja, tunteita ja empatiaa leikkiskenaarioista neuvoteltaessa.

Köysiä, verkkoja tai kiipeilyseinää pitkin ylös kiipeäminen linnaan päästäkseen kehittää tilanhahmotuskykyä, tasapainoa ja ristikkäiskoordinaatiotaitoja samalla, kun fyysinen voima kasvaa. Liukumäkeä tai kaideliukua alas laskeminen lisää leikkiin jännitystä. Aktiviteetit vahvistavat myös lasten luuntiheyttä, kun he esimerkiksi hyppäävät kaideliu'usta pois.

Kun lapset leikkivät, vanhemmat voivat viettää aikaa leikkikentän varjostetulla alueella tai käyttää sen kuntoiluvälineitä. Historiallinen seikkailu, joka tekee kokemuksesta perheille täydellisen.

Kognitiivinen

Luova

Fyysinen

Sosiaalis-emotionaalinen

Porvoo-playground-horizontal-2.jpg

Porvoo-playground-horizontal-4.jpg

Porvoo-playground-horizontal-3.jpg

Me pidämme todella Robiniapuun laadusta. Se on hyvin viimeisteltyä, sileä pinta, puun väri.

Mikko Kaunisto

Kaupunginpuutarhuri

Porvoon kaupunki

Toukovuoren leikkipaikka, Porvoo

Uusimaa, Porvoo 06150, Suomi