Uusi tutkimuslaitos turvaamaan lasten terveyttä

Uusi tutkimuslaitos turvaamaan lasten terveyttä

Istuva elämäntyyli, joka on suurelta osin provosoitunut näyttövetoisesta viihteestä ja nykyaikaisista elämäntavoista, on tärkeä tekijä hälyttävässä ennusteessa, jonka mukaan tällä vuosisadalla syntyneet lapset eivät elä yhtä kauan kuin heidän vanhempansa.

Auttaakseen torjumaan tätä KOMPAN ja Etelä-Tanskan yliopisto perustavat yhdessä uuden akateemisen instituutin tutkimaan leikin merkitystä, kehitysarvoja ja tarkkoja vaikutuksia lasten terveyteen. World Playground Research Instituten keskeisenä tehtävänä on antaa kaikille, mutta erityisesti suunnittelijoille ja poliitikoille, mahdollisuus tehdä järkeviä ja asiantuntevia päätöksiä ja tarjota yhteisöille sellaisia ympäristöjä että ne voivat kasvattaa inspiroivia ja terveitä lapsia.

 

Kuva: Yhteistyösopimuksen allekirjoittavat osastonjohtaja Jens Troelsen (vas.) ja KOMPANin toimitusjohtaja Connie Astrup-Larsen (oikealla) (© Bo Kousgaard - SDU)

Tutkimus ja yksityinen liiketoiminta kohtaavat

 

Etelä-Tanskan yliopiston liikuntatieteiden ja kliinisen biomekaniikan laitoksella Odensessa sijaitseva uusi instituutti on yliopiston ja johtavan leikkikenttävalmistajan KOMPANin yhteistyö. Se on molempien osapuolten pitkäaikainen sitoumus puuttua ongelmaan, joka on dokumentoitu ja tunnustettu, mutta suurelta osin huomiotta jätetty. Tämän päivän lasten vaarana on olla ensimmäinen sukupolvi, joka ottaa evoluution taaksepäin lyhyemmän eliniän kautta.

Yliopistolla ja KOMPANilla on pitkä yhteistyöhistoria, viimeksi mielekkään ulkoilun kehittämisessä, mutta World Playground Research Instituten perustaminen nostaa yhteistyön uudelle tasolle.

 

 

Kuva: Professori Jasper Schipperijn, joka tulee johtamaan instituuttia

 

Uusi tutkimuslaitos turvaamaan lasten terveyttä