Vähennä hiilidioksidipäästöjä 

Valitse tekstiilitolpat metallitolppien sijaan seuraavaan leikkipuistoosi!

TexMade-tolppamme on valmistettu kulutuksen jälkeisestä tekstiilijätteestä ja käytetyistä muovipusseista. Käytämme tekstiilijätettä, jolla ei ole enää käyttöarvoa vaatteina ja jota ei muuten voi kierrättää. Tällä tavoin estämme sen päätymisen poltettavaksi tai kaatopaikalle.  

 

Maailman tekstiilijätteen määrä on kasvanut yli 900 % vuodesta 1960 vuoteen 2021. Mutta pitääkö se heittää hukkaan?

Me kaikki tarvitsemme ruokaa elääksemme ja vaatteita pysyäksemme lämpiminä. Ihmiset kuitenkin kuluttavat vaatteita paljon enemmän kuin tarvitsevat.

Vuosien 2000 ja 2014 välillä vaatetuotanto kaksinkertaistui, kun keskivertokuluttaja osti 60 % enemmän vaatekappaleita kuin 15 vuotta sitten. Tämän seurauksena tekstiilijäte on lisääntynyt ja synnyttänyt valtavia määriä tekstiilijätettä.

 

 

Kuva: Toiseksi pahin – tekstiili- ja vaateteollisuudesta on tullut öljyn jälkeen maailman toiseksi suurin saastuttaja

Käytetty tekstiili - jätettä vai resurssi?
Käytetty tekstiili - jätettä vai resurssi?

Jätteen hyödyntäminen

Tekstiilituotannossa käytettyjen kierrätettyjen tekstiilimateriaalien osuus on vain 1 %. Onneksi muut teollisuudenalat ovat löytäneet tekstiilijätteen ominaisuudet ja käyttävät materiaalia yllättävillä tavoilla.

Kierrätystekstiili on osoittautunut erittäin sopivaksi käytettäväksi pylväissä. Tekstiili käsitellään ja sekoitetaan kierrätysmuoviin. Tuloksena on kestävä pylväs, jonka hiilidioksidipäästöt vähenevät 82 % kiloa kohden.

 

 

Kuva: Pylväs, joka on tehty kulutustekstiileistä ja muovipusseista

Tehdään leikkikentistä vihreämpiä tekstiilijätteellä

Olemme kehittäneet TexMade ™ -konseptin, jonka avulla muunnamme perinteiset teräspylväämme pylväiksi, jotka on valmistettu kierrätystekstiilistä ja muovipusseista. Käytämme huonolaatuisinta tekstiilijätettä, joka olisi muutoin päätymässä polttoon tai kaatopaikalle. Tämä uusi ratkaisu mahdollistaa siirtymisen perinteisistä teräspylväistä, joissa on suuret päästöt, pylväisiin, jotka on valmistettu kulutuksen jälkeisestä tekstiilijätteestä ja joiden hiilidioksidipäästöt ovat siten olennaisesti pienemmät.

 

Kuva: Täysin kierrätetyistä materiaaleista valmistettu leikkipaikka, jossa pylväät on valmistettu kulutustekstiileistä ja muovipusseista.

Käytetty tekstiili - jätettä vai resurssi?